HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

1. Σύμφωνα με το από 16-11-2019/1300 UTC – Α.Α. 5471/2019 έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπονται για την Κυριακή 17-11-2019 για τα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτ. Στερεά και Δυτ. Πελοπόννησο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Κατόπιν των ανωτέρω:

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: (α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους. (β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

2. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.

3. Επιπλέον παρακαλούνται οι μαρίνες Λευκάδας, ‘’ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ‘’ και ‘’ ΒΟΥΝΑΚΙ ‘’, όπως ενημερώσουν ορμούντα σε περιοχή αρμοδιότητας τους μικρά πλοία επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, καθώς και ναυταθλητικούς συλλόγους για την αποφυγή της δραστηριοποίησής τους, κατά τον χρόνο της ισχύος του έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων.

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 26450-22322.-

O Αξιωματικός Φυλακής

Προηγουμενο αρθρο
Στον ΧΥΤ Παλαίρου τα απορρίμματα της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Απονομή βραβείου Ροντογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.