HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕπιθυμίες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη!

Επιθυμίες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη!

Οι γιορτές μας αφήνουν τις περισσότερες φορές μια πικρή γεύση στο στόμα. Είναι τόσες πολλές οι προσδοκίες που μας καλλιεργούνται με τον ερχομό τους, είναι τόσοι πολλοί οι μύθοι που έχουμε να διαχειριστούμε, ώστε, όσα και να κάνουμε, όσο καλά να περάσουμε, πάντα κάτι υπολείπεται από το ποθητό!

Άντρες, γυναίκες και παιδιά, είμαστε τα μεγαλύτερα θύματα, έρμαια πολλές φορές, της καταναλωτικής κοινωνίας. Τεράστια ποσά επενδύονται σε αυτή τη βιομηχανία που εμπορεύεται τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Οι διαφημιστές έχουν μελετήσει τόσο καλά τον ανθρώπινο εγκέφαλο, γνωρίζουν τόσο καλά κάθε πτυχή της ανθρώπινης ψυχής, ώστε δεν δυσκολεύονται καθόλου να μας δημιουργήσουν προσδοκίες, που είναι αδύνατο από τη ζωή να πραγματοποιηθούν.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανέκαθεν υπήρξαν πεδίο δόξης λαμπρό για τους επαγγελματίες του είδους. Τεράστια είναι η γκάμα των τεχνιτών επιθυμιών: δώρα, χιονισμένα βουνά, αστραφτερά ρεβεγιόν, μαγευτικές πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο, αξέχαστες μέρες και νύχτες… Απαστράπτοντες και πανευτυχείς άνδρες και γυναίκες, με παιδιά «αγγελούδια», που δεν μας μοιάζουν, δεν μοιάζουν ούτε στους φίλους, ούτε στους γείτονες, μας κλείνουν το μάτι να τους μιμηθούμε!

Τις γιορτές των Χριστουγέννων πρέπει να τις περάσουμε χωμένοι μέσα στο χιόνι. Τι κι αν δεν έχουμε μάθει να ζούμε με το χιόνι, τι κι αν τα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας, το ντύσιμό μας, δεν είναι προσαρμοσμένα στο χιόνι. Πρέπει να πάρουμε να βουνά! Τα χιονοδρομικά κέντρα και τα «χωριά» της Αυστρίας είναι πανέμορφα στις φωτογραφίες, αλλά, συνήθως, όσοι βρισκόμαστε εκεί με χιόνι, μη έχοντας κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, τα κοιτάμε είτε μέσα από το ξενοδοχείο, μέσα από το πούλμαν, ή το χειρότερο μέσα από τα καφέ.

Αυτοί βέβαια που στις γιορτές πρέπει να καταφέρουν τα ακατόρθωτα, είναι συνήθως το ζευγάρι, νεαρό κατά προτίμηση.

Εκείνη πρέπει να είναι και καλή νοικοκυρά. Να μαγειρέψει και να ετοιμάσει με τα χεράκια της όλα τα καλά της γης. Το βράδυ της γιορτής, όμως πρέπει λαμπερή, ξεκούραστη, απαστράπτουσα, καλοχτενισμένη και άψογα ντυμένη, να ξεχωρίσει με την παρουσία της. Τι και αν είναι καταχείμωνο, η μόδα επιτάσσει στο ρεβεγιόν να ντυθεί με ένα «υπέροχο τίποτα». Κατά προτίμηση να φορέσει ένα φόρεμα που να μοιάζει με… κομπινεζόν! Να φορέσει παπούτσια σχεδόν καλοκαιρινά…

Εκείνος από την άλλη, είναι ένας ψηλός αρρενωπός τύπος με φαρδιές πλάτες και θεληματικό πηγούνι. Η δουλειά του είναι αρκετά νεφελώδης, αλλά αυτό σε τίποτα δεν τον εμποδίζει να κερδίζει αρκετά. Αφού έχει λογοφέρει με τη σύντροφό του κατά τη διάρκεια της ημέρας για χίλιες δυο λεπτομέρειες που ξεχάστηκαν, ή που εμφανίστηκαν την τελευταία στιγμή, το βράδυ του ρεβεγιόν πρέπει να δείχνουν σαν δυο πιτσουνάκια.

Τα παιδιά από την άλλη. Τι αγγελούδια! Τη μια εμφανίζονται, την άλλη χάνονται από το πλάνο. Είναι συνήθως ξανθά, έχουν στόμα και μιλιά δεν έχουν! Δεν γκρεμίζουν ούτε καταστρέφουν τίποτα και μιλάνε με το σεις και το σας. Μας κάνουν να νοιώθουμε φθόνο για τα δικά μας τα ζωηρά «παλιόπαιδα», που δεν κοιμούνται από τις 10:00 το βραδύ, για να μας αφήσουν στην ησυχία μας!

Η βραδιά κλείνει συνήθως με το ζευγάρι να κάνει τρελό σεξ!

Μην ανησυχείτε φίλοι μου.

Όσοι λιγότεροι άνθρωποι περνούν τα βράδια των γιορτών σαν τους «ήρωές» μας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε, αυτός ο κόσμος να κατοικείται από… κανονικούς ανθρώπους!

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Ζυρίχη – Κόμο: Μια μαγική διαδρομή
Επομενο αρθρο
Ο Αη Βασίλης έχει εργαστήρι στην Κίνα και πληρώνει μία... κούπα ρύζι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.