HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕρώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τη λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τη λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για τη λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στις συγχωνεύσεις τμημάτων για την εξοικονόμηση πόρων με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, αλλά και την ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς εν αντιθέσει των κοινωνικών και επιστημονικών αναγκών.

Με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων, το Τμήμα Τουρισμού έχει έδρα την Κέρκυρα, ενώ το Περιφερειακής Ανάπτυξης τη Λευκάδα. Το παλιό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν συγκαταλέχτηκε στα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα για την συνέχιση της λειτουργία του αφήνοντας στον αέρα τους σπουδαστές του.

Οι σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια διαλυτική κατάσταση από την αρχή του εξαμήνου. Αυτή τη στιγμή και ενώ έχει ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα δεν πραγματοποιείται η πλειοψηφία των μαθημάτων, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το Τμήμα έχει μόνο δύο μόνιμους καθηγητές και δεν έχουν προσληφθεί συμβασιούχοι καθηγητές.

Εν όψει του κλεισίματος του Τμήματος, δε γίνονται προσλήψεις, έχουν παγώσει οι πρακτικές ασκήσεις των σπουδαστών, δε δίνονται κάρτες σίτισης, βεβαιώσεις σπουδών κλπ. Επί της ουσίας έχει σταματήσει η λειτουργία του Τμήματος, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη συνέχιση της φοίτησης των σπουδαστών.

Επιπλέον, στη Λευκάδα δεν έχει προβλεφθεί από την αρχή της ίδρυσης των Τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έως και σήμερα καμία παροχή μέριμνας για τη στέγαση των σπουδαστών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι σπουδαστές να παρακολουθήσουν μαθήματα, να χάνουν εξεταστικές, να αναγκάζονται να παρατείνουν τα χρόνια φοίτησής τους, ακόμα και να διακόψουν τις σπουδές τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος:

Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού και να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.
Να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών.
Να δοθούν τα πάσο και οι κάρτες σίτισης για όλους τους σπουδαστές, καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών) που απαιτούνται από τις γραμματείες.
Να παρθούν μέτρα για δωρεάν στέγαση των σπουδαστών.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος

Προηγουμενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Διαβάζοντας παλιές γκραβούρες της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.