HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Α΄Τάξη του Γυμνασίου Νυδριού στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Η Α΄Τάξη του Γυμνασίου Νυδριού στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Η Α΄τάξη Γυμνασίου Νυδριού, συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στη Κέρκυρα από 7 έως 8 Απριλίου 2016.

Στο πλαίσιο βιωματικής δράσης (project) και του μαθήματος της πληροφορικής, τα παιδιά με τη καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής κ. Βασίλη Θεοχάρη, συμμετέχουν ενεργά, μιλούν και ταυτόχρονα μαγνητοσκοπούν μια τηλεοπτική εκπομπή για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό.

Η ψυχολόγος κα Ελένη Φίλιππα και η Κοινωνική Λειτουργός κα Πολυξένη Βεργίνη από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Λευκάδας, συμμετέχουν ως καλεσμένοι μιας εκπομπής την οποία παρουσιάζουν και ταυτόχρονα πλαισιώνουν ως κοινό, οι ίδιοι οι μαθητές. Τα παιδιά εμπλούτισαν την εκπομπή και με δύο κοινωνικές διαφημίσεις που προετοίμασαν αντλώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο.

Για τα γυρίσματα δημιουργήθηκε κατάλληλο σκηνικό στην αίθουσα πληροφορικής, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε και το προαύλιο του σχολείου.

Δείτε το βίντεο και μια σύντομη παρουσίαση από το φεστιβάλ εδώ (.pdf)
Ιστοσελίδα του σχολείου: http://gym-nydriou.lef.sch.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδας
Επομενο αρθρο
«Στο σπίτι» από την κινηματογραφική Λέσχη Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.