HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ ανευθυνότητα βλάπτει

Η ανευθυνότητα βλάπτει

Στις 18 του μήνα Κυριακή βράδυ, βρήκα μπροστά από το παιδικό σταθμό πριν την μητρόπολη μια κούτα γεμάτη με 8 κουτάβια. Κάλεσα αμέσως την κυρία Δώρα Μαυρωνά και μου είπε να τα φιλοξενήσω έστω για ένα βράδυ μέχρι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Εννοείται πως ήταν δύσκολο να συντηρήσουμε 8 κουτάβια για δυο βράδια μέσα σε ένα σπίτι 30τ.μ. Εντέλει αφού δεν βρέθηκε κάποιος εθελοντής να μας βοηθήσει αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον κύριο Περδικάρη, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα αδέσποτα, να μας ανοίξει το δημοτικό κτηνιατρείο, το οποίο δεν χρησιμοποιείται αυτή την στιγμή, για να μπορέσουμε να φροντίζουμε εκεί τα κουτάβια μέχρι να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση.

Αρχικά το πρόβλημα ήταν πως δεν γίνεται να φιλοξενηθούν ζώα εκεί, μετά πως δεν γίνεται ο κάθε ένας πολίτης να έχει κλειδιά για το χώρο, ύστερα πως η κυρία Αγγελική Σκιαδά έχει τα κλειδιά, και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του κ.Περδικάρη μαζί της το τελικό πρόβλημα ήταν πως η κυρία Σκιαδά
έχει ήδη κάποια σκυλιά εκεί. Η κ.Δώρα μετά την απογοήτευση αποφάσισε να φύγουμε, πράγμα που δεν μπορούσα να δεχτώ αφού δεν είχα που να πάω τα 8 κουτάβια.

Συνεχίσαμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια με τον κ.Περδικάρη όπως ότι ο δήμος δεν έχει τις υποδομές να βοηθήσει κ.α. Όταν λοιπόν πλέον νευριασμένη τον ρώτησα «Συγγνώμη κ.Περδικάρη το κράτος δεν στέλνει σε κάθε δήμο χρήματα για τα αδέσποτα???» η απάντηση του ήταν «Όχι». Εν ολίγοις μου είπε να πάρω την κ.Σκιαδά δίνοντάς μου τον αριθμό της.

Όταν της τηλεφώνησα και την ρώτησα εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, άρχισε να μου αναλύει την φιλοζωική δράση του συλλόγου της. Ύστερα της είπα πως αφού ακόμη και να έχετε την θέληση δεν έχετε τις δυνατότητες οπότε γιατί να βάζετε την ταμπέλα της φιλοζωικής και δεν είστε απλά ελεύθεροι εθελοντές???

Τότε η κ. Σκιαδά άρχισε να με κατηγορεί πως δεν είμαι φιλόζωη κ.α. Αφού δεν βρέθηκε λύση ετοιμαζόμασταν να φύγουμε και να αφήσουμε τα κουτάβια ελεύθερα μας βρήκε ο Θεόδωρος Χαλικιάς ο οποίος μας πρότεινε να τα πάμε στο αμαξοστάσιο (ΤΟΛ) της ΠΕ Λευκάδας.

Μέχρι πότε θα υπάρχει αυτή η κατάσταση στη πόλη μας??
Γιατί να μην φιλοξενούνται άρρωστα η πολύ μικρά κουτάβια στο δημοτικό κτηνιατρείο αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος???
Πώς γίνεται ο κύριος που έχει την αρμοδιότητα των αδέσποτων να αντιμετωπίζει με αδιαφορία το θέμα και να μας βοηθά ο κύριος Χαλκιάς? Γιατί τέλος πάντων να γίνονται ενημερώσεις επί το θέματος
αφού εάν πας να κάνεις το καλό δεν βρίσκεις βοήθεια από πουθενά??

Χίλια ευχαριστώ σε όσους είχαν την θέληση να μας βοηθήσουν και ιδιαίτερα τον κ.Χαλκιά. Οι υπόλοιποι κοιμηθείτε ήσυχα και συνεχίστε τις ζωές σας με αδιαφορία και λύσσα για χρήμα.

Καλές γιορτές σε όλους από εμένα ….
Σεβίνα Ιλίεβα Εθελόντρια υπέρ των αδέσποτων

Προηγουμενο αρθρο
Συναντήσεις του Δήμου με τον Τηλυκράτη και τον Πανλευκάδιο για ζητήματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο
Επομενο αρθρο
Ο Aγιος Βασίλης ανανέωσε το δίπλωμα πιλότου [βίντεο]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.