HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ύψιστη προτεραιότητα, δηλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ύψιστη προτεραιότητα, δηλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας

Σε αργία ο χειρουργός από τη Λευκάδα

Όπως ανέφερε στο Left.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας, Βησσαρίωνας Μίχας, με απόφαση του υπουργείου Υγείας τέθηκε σε αργία για 1 χρόνο και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ένας ακόμα γιατρός που «έγραφε» συνταγές επιθεμάτων χρησιμοποιώντας την ίδια φωτογραφία και βεβαίωνε παθήσεις από διαβήτη σε δεκάδες ασθενείς.

Πρόκειται για τον χειρουργό Θανάση Καραγιάννη που υπηρετεί στο νοσοκομείο Λευκάδας απ’ το 2002. Οι παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ). «Κατηγορείται και ο συγκεκριμένος χειρουργός, όπως και άλλοι σε άλλα νοσοκομεία, ότι χρησιμοποιούσαν την ίδια φωτογραφία έλκους σε διαφορετικούς ασθενείς στις συνταγογραφήσεις και βεβαίωναν παθήσεις που δεν είχαν οι ασθενείς», επαναλαμβάνει ο κ. Μίχας, ο οποίος είχε θέσει σε αναστολή καθηκόντων τον συγκεκριμένο χειρουργό πριν λίγες ημέρες (εδώ η απόφαση).

«Η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ύψιστη προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας», σημειώνει στο Left.gr ο κ. Μίχας προσθέτοντας: «Εμείς έχουμε στόχο να καθαρίσουμε την ήρα από το στάρι. Υπάρχουν πάρα πολλοί έντιμοι γιατροί που δίνουν τη μάχη καθημερινά, υπάρχουν όμως, δυστυχώς, και μερικοί που χρησιμοποιούν με άνομο τρόπο τη θέση που κατέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αυτό πρέπει να τελειώσει!».

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Το Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» μεταμορφώθηκε
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την θεατρική παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.