HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ απαράδεκτη αίθουσα που κόστισε 53,000 ευρώ (ανανέωση)

Η απαράδεκτη αίθουσα που κόστισε 53,000 ευρώ (ανανέωση)

Η χτεσινή ( 7/9), πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δημοτικού συμβουλίου ήταν θα μπορούσαμε να πούμε εθιμοτυπική. Η διαδικασία ήταν καθορισμένη και τα μοναδικά θέματα που το απασχόλησαν ήταν η εκλογή μελών του προεδρείου και διαφόρων επιτροπών.

Η πρώτη συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στην προσφάτως ανακαινισθείσα αίθουσα του Διοικητηρίου. Πρόκειται για την ίδια αίθουσα που μέχρι τώρα συνεδρίαζε το Περιφερειακό συμβούλιο. Η αίθουσα ανακαινίστηκε μέσα στο καλοκαίρι και κόστισε όπως μας είπαν 53,000 ευρώ. Τα εγκαίνιά της έγιναν με αγιασμούς, λόγους, και επισημότητες.

Είχαμε επισημάνει και τότε την προχειρότητα της ανακαίνισης, αφού παρά τα τόσα χρήματα δεν σκέφτηκαν να ξύσουν τα φουσκώματα της υγρασίας από τον τοίχο!

Με τη χτεσινή συνεδρίαση του Δ. Σ. αποδείχτηκε ότι η αίθουσα είναι δυσλειτουργική για Δημοτικά συμβούλια. Τόσο πολύ μάλιστα, ώστε η παλιά αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου μοιάζει μπροστά της τέλεια! Αν λοιπόν είναι δυσλειτουργική για το δημοτικό συμβούλιο που αποτελείται από 33 άτομα σκεφτείτε τι θα γίνει με το Περιφερειακό που είναι 46. Πολύ φοβούμαστε ότι η Περιφέρεια θα αναγκαστεί να ενοικιάζει ξανά εξοπλισμό για τα Περιφερειακά συμβούλια.

Ο σοφός σχεδιαστής λοιπόν τοποθέτησε το προεδρείο σε υπερυψωμένο βάθρο και αγόρασε πολύ μεγάλα γραφεία –πάγκους, ως εκ τούτου, όχι ευέλικτα. Η διάταξη της αίθουσας χτες ήταν ένα παραλληλόγραμμο κλειστό, με άφθονο άχρηστο χώρο στο μέσον. Όλοι οι παραβρισκόμενοι χτες στο Δημοτικό συμβούλιο έβλεπαν τις πλάτες των συμβούλων και ήταν δύσκολο να καταλάβουν ποιος μιλάει.*

DSCN9833

Αυτός που σχεδίασε τη διαρρύθμιση του χώρου πρέπει να μην είχε ιδέα για τι σκοπό προορίζεται η αίθουσα. Ή να ήταν άσχετος και αδαής. Ή να μην είχε δει ποτέ συνεδρίαση συμβουλίου. Ή να μην έχει στο σπίτι του τηλεόραση! Αν είχε ανοίξει την τηλεόρασή του, όχι μακριά, την Άρτα να «έπιανε», θα έβλεπε πως σε μια μικρότερη αίθουσα συνεδριάζει ένα, περισσοτέρων ατόμων Δημοτικό συμβούλιο.

Τι έχουν κάνει εκεί «μακριά» στην Άρτα και αλλού, που βάζουν το μυαλό τους να σκεφτεί και σέβονται τα χρήματα που σπαταλούνται. Στις δυο πλευρές της αίθουσας δημιούργησαν ανισόπεδα υπερυψωμένα βάθρα για να κάθονται οι σύμβουλοι.

Αν κάτι ανάλογο είχε γίνει κι εδώ, αν δηλαδή τα γραφεία των συμβούλων τοποθετούνταν δεξιά και αριστερά της αίθουσας σε υπερυψωμένο χώρο, σε δυο σειρές από κάθε μεριά, θα ελευθερώνοταν ο εσωτερικός χώρος και οι παραβρισκόμενοι θα είχαν οπτική επαφή με όλο το συμβούλιο. Τα βάθρα θα ήταν μόνιμα, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, έτσι άνετα μπορούν να προστεθούν καρέκλες στο κέντρο και η αίθουσα να χρησιμοποιηθεί για άλλες εκδηλώσεις.

Πολυχώρος, συνήθως, σημαίνει ένας χώρος ευέλικτος για πολλές χρήσεις. Δεν ξέρω γιατί άλλο προορίζεται η συγκεκριμένη αίθουσα, πάντως για συνεδριάσεις συμβουλίων δεν κάνει.

Αναρωτιέμαι συχνά, γιατί ο κοινός νους δεν έχει καλές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία;

* Παρέλειψα να αναφέρω ότι ο υπάλληλος που ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά της κάλπης για τις ψηφοφορίες, χρειάστηκε να κάνει κάμποσα «πηδηματάκια» ώστε να μπαίνει και να βγαίνει μέσα στο κλειστό παραλληλόγραμμο.

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Χαλικιά
Επομενο αρθρο
Πέρασε την νύχτα στο κρατητήριο ο αλλοδαπός που κλώτσησε γάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *