HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Αποκεντρωμένη καλείται για πολλοστή φορά να σώσει το κύρος της αυτοδιοίκησης στο Μεγανήσι

Η Αποκεντρωμένη καλείται για πολλοστή φορά να σώσει το κύρος της αυτοδιοίκησης στο Μεγανήσι

Εκτός κανονισμού λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου η 5η συνεδρίαση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου του 2018. Δια ….περιφοράς η υπ αριθμ 52 απόφαση -αποτέλεσμα αυτής

Πριν καλά -καλά κοπάσει η θύελλα στα μέσα ενημέρωσης με την αποκάλυψη της ύπαρξης δύο αποφάσεων το 2014 του δημοτικού συμβουλίου Μεγανησίου σχετικά με την προγραμματική συμφωνία μεταξύ του δήμου Μεγανησίου και του δήμου Λευκάδας σχετικά με το νερό, μία νέα απόφαση συντάχθηκε κι αναρτήθηκε μερικά χρόνια αργότερα(προχθές) με αριθ ΑΔΑ ΨΒΙΓΩΛΖ-Δ48 στην διαύγεια, προς επίρρωση των ισχυρισμών του μεγάλου Γερμανού Φιλόσοφου Karl marx ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη ως φάρσα.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτικό αυτής της απόφασης παρουσιάζεται η πραγματοποίηση ενός συμβουλίου για το οποίο δεν εκδόθηκε πρόσκληση, με πλήρη απαρτία που ουδέποτε έλαβε χώρα στο Μεγανήσι την συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία, μάλιστα παρουσιάζονται ως παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονταν αποδεδειγμένα στην Λευκάδα, στην Αθήνα η και στο Μεγανήσι σε Καφετέρια ή απλά στο σπίτι τους.

Σε μικρή έρευνα που κάναμε λόγω της ιδιαιτερότητας των ημερών, μεταξύ εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων κάποιοι παραδέχθηκαν ότι ναι τους έγινε κάποια στιγμή ένα τηλεφώνημα και τους ζητήθηκε η συγκατάθεση στην έκδοση μιας απόφασης δημοτικού συμβουλίου για την οποία όμως δεν γνώριζαν με ακρίβεια το περιεχόμενο και ούτε εάν η διαδικασία είναι σύννομη με το δίκαιο που διέπει το Καλλικράτη και τον Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Σε όσους καταφέραμε να μιλήσουμε δεν γνώριζαν κάν ότι με αυτή εξουσιοδοτούσαν τον δήμο να υπογράψει συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία.

Το μεγάλο αυτό ζήτημα που έχει ανακύψει αναμένεται ν΄αποκτήσει συνέχεια αμέσως μετά το Πάσχα, όπου θα ξεκαθαρίσει η εικόνα σχετικά με το εάν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ενήμεροι, καθώς και ποιες θα είναι οι ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πεοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων μετά την σχετική ενημέρωσή της.

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Κάντε ότι κοιμάστε...
Επομενο αρθρο
Το Άρωμα Λευκάδας σας εύχεται Καλή Ανάσταση με άνθη της Λευκαδίτικης Γης

1 Σχόλιο

  1. meganisinews
    7 Απριλίου 2018 at 13:58 — Απάντηση

    Δυστυχώς το ρεπορτάζ τρέχει και φέρνει στο φως της δημοσιότητας περισσότερες και πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τουλάχιστον δύο δημοτικοί σύμβουλοι δε ενημερώθηκαν καν για την απόφαση. Εξωθεσμικοί παράγοντες έπαιρναν τηλέφωνο τους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να εξασφαλίσουν την επιθυμητή συναίνεση. Στην διάθεση του εισαγγελέα τα στοιχεία μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.