HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ επανεκλογή του Θανάση Καββαδά συμβολίζει το ήθος της Λευκάδας

Η επανεκλογή του Θανάση Καββαδά συμβολίζει το ήθος της Λευκάδας

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους Λευκαδίτες για την σοφία με την οποία λειτούργησαν μπροστά στην κάλπη σε αυτές τις εκλογές.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν γνωστό από την ημέρα των ευρωεκλογών και η νίκη της ΝΔ δεδομένη. Αυτό που έμενε να δούμε, ήταν ποιο πρόσωπο από την ΝΔ, θα υπερίσχυε στις προτιμήσεις των Λευκαδίων.

Κρίνοντας το αποτέλεσμα στον μικρό μας τόπο διαπιστώνουμε, πως έγιναν μεγάλα βήματα εναντίον του παλαιοκομματισμού και της χειραγώγησης. Κι αυτά είναι βήματα προόδου.

Οι Λευκαδίτες απέδειξαν πως δεν είναι πρόβατα. Πως δεν μπορούν οι τάχα μου παράγοντες, ονόματα, και πρώην ληγμένοι, να επηρεάσουν την επιλογή τους. Αν σκεφτούμε, πως σε άλλα μέρη, ακόμα και σήμερα, τύποι σαν αυτούς, σέρνουν από την μύτη χιλιάδες ψηφοφόρους, η Λευκάδα έκανε βήματα μπροστά.

Η νίκη του Θανάση Καββαδά και η εκ νέου προτίμηση των Λευκαδίων στο πρόσωπό του, είναι περισσότερο προσωπική παρά κομματική επιτυχία. Απέδειξε πως όλες οι στηρίξεις, όλες, οι δια της πλάγιας οδού φωνές, ψίθυροι και σκευωρίες, έπεσαν στο κενό. Ας καθίσουν στα αυγά τους οι κάθε λογής «παράγοντες», είτε αυτοί που προϋπήρχαν είτε αυτοί που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις εκλογές. Δεν επηρεάζουν κανέναν τελικά. Είναι άγραφα χαρτιά και είναι καιρός να το καταλάβουν.

Εκεί στη Νέα Δημοκρατία καλό είναι να καταλάβουν επίσης, πως, ακριβώς επειδή οι Λευκαδίτες δεν είναι πρόβατα, έχουν κρίση, γνώση και άποψη. Έχουν άλλα κριτήρια για την ανανέωση, διαφορετικά από αυτά που μας σερβίρισαν.

Η Λευκάδα εξέλεξε βουλευτή με ψυχή. Συγχαίρουμε τον Θανάση Καββαδά για την νίκη του. Ο τρόπος που πολιτεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο τρόπος που αντιμετώπισε αδιακρίτως όλους τους Λευκαδίτες,(σε εποχές που ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ βασίλευε), οι προσπάθειες και οι αγώνες του για το νησί, ανταμείφτηκαν.

Η εκλογή του Θανάση Καββαδά στη Λευκάδα συμβολίζει το ήθος της πολιτικής. Το ήθος της Λευκάδας. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος των εκλογών στον μικρό μας τόπο και όχι το κομματικό.

Προηγουμενο αρθρο
Γιορτή Κρασιού στους Πηγαδισάνους
Επομενο αρθρο
Η «Κοινωνία Πολιτών» για την εκλογή του βουλευτή Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.