HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ«Η Λευκάδα αύριο»

«Η Λευκάδα αύριο»

Η Λευκάδα αύριο

Από την τουριστική μονοτροπία στη διαλεκτική της βιωσιμότητας

Συγγραφέας Ν.Σπ. Κονδυλάτος

isbn: 978-960-6685-71-2

εκδοσεις: Fagottobooks

Έτος έκδοσης: 2017

Σελίδες: 196

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Νίκος Σπ. Κονδυλάτος ιχνηλατεί την τωρινή κατάσταση της Λευκάδας και μέσα από σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις ανοίγει το διάλογο για τις νέες προτεραιότητες του τόπου.

Η συγκέντρωση των κειμένων αυτών σε ένα βιβλίο παρά τις διαφορετικές περιόδους που γράφτηκαν, προ και κατά την διάρκεια της κρίσης, συνιστά ένα ενιαίο, εννοιολογικά, αφήγημα καθώς η αναφορά όλων σχεδόν των κειμένων γίνεται σε σχέση με τον τρόπο ανάπτυξης της Λευκάδας τα τελευταία 40 χρόνια και ιδιαίτερα –λόγω ειδικότητας– με τα προβλήματα του χώρου είτε αυτός είναι ο χώρος της πόλης, δημόσιος ή ιδιωτικός, είτε ο χώρος της υπαίθρου ή των οικισμών.

Εξάλλου, όπως φαίνεται, η κρίση δεν επηρέασε σχεδόν καθόλου τις κατεστημένες νοοτροπίες και συμπεριφορές της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα ζητήματα αυτά, και ένας λόγος –ίσως ο βαθύτερος– είναι ότι τα ζητήματα αυτά είναι πρωτίστως ζητήματα παιδείας και πολιτισμού.

Προηγουμενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 29/05/ έως 04/06/2017
Επομενο αρθρο
Δήλωση Θανάση Καββαδά για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.