HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη!

Η Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη!

Του Νώντα Γαζή

Δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται με το θέμα πλην ελαχίστων!!!

Οι Ιθακήσιοι κάτω από την ορμή και την πίεση των Δωριέων ξενιτεύτηκαν και μετακόμισαν από την ΙΘΑΚΗ (σημερινή Λευκάδα) στην τότε Σάμη, όπου και εγκαταστάθηκαν φέρνοντας μαζί τους και το όνομα της πατρίδας τους.

Οι Σάμιοι κάτω από την πίεση των Ιθακήσιων μετακόμισαν απέναντι στο Δουλίχιο, σημερινή Κεφαλονιά κι έφκιαξαν την πόλη Σάμη. Οι πάντες αγνοούν ότι το μοναδικό νησί που είχε Ναό του Απόλλωνα από το 1300 π.Χ. ήταν η Λευκάδα, κάτι που αναφέρει ο Όμηρος στην Ιθάκη του!

Επίσης από το νησί της ενέδρας των μνηστήρων Αστερίς, όπου φύλαξαν καρτέρι να δολοφονήσουν τον Τηλέμαχο κατά την επιστροφή του από την Πύλο και την Σπάρτη που πήγε να ρωτήσει για τον Πατέρα του, όπου υπήρχε η πόλη Αλαλκομενές μετακόμισαν στον Πισαετό της Ιθάκης!

Νότια της Ομηρικής Ιθάκης υπήρχε το νησί ΑΣΤΕΡΙΣ. Αυτό το νησί είναι μοναδικά το ΑΡΚΟΥΔΙ, γιατί νότια της σημερινής Ιθάκης δεν υπάρχει κανένα νησί και μάλιστα με τέτοια ομοιότητα που έχει το Αρκούδι με την περιγραφή του Όμηρου!!!

Ανασκαφές στο Στενό Νυδριού
Ανασκαφές στο Στενό Νυδριού

Σχετικό άρθρο: Αν η Λευκάδα ανήκε στο Βασίλειοτου Οδυσσέα, αναγκαστικά είναι η Ομηρική Ιθάκη!

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας, Equal Society, 9ο Γυμνάσιο Λάρισας & 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους
Επομενο αρθρο
Η Άνοιξη ενδείκνυται για περιπάτους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.