HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ Λευκάδα στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος…

Η Λευκάδα στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος…

Το τριήμερο 3 έως 5 Νοέμβριου η Λευκάδα θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε όλα τα δημοσιογραφικά μέσα και σε site Μαθηματικού ενδιαφέροντος Ελληνικά και Ευρωπαϊκά. Η διοργάνωση του 34ου Πανελλήνιου Συνέδριου Μαθηματικής Παιδείας που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Ionian Blue στη Νικιάνα, στις 3-4-5 Νοεμβρίου 2017 έχει τίτλο: «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται» και είναι ένα σημαντικό γεγονός για το νησί της Λευκάδας για πολλούς λόγους.

Το δραστήριο παράρτημα της ΕΜΕ Λευκάδας έχει ετοιμάσει μια διοργάνωση υψηλών επιστημονικών απαιτήσεων. Περισσότερα από 1.000 άτομα, «μεγάλα» ονόματα της Μαθηματικής επιστήμης θα λάβουν μέρος στο συνέδριο. Ο πρόεδρος του παραρτήματος Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Νίκος Κονιδάρης, διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, ανέλαβε να μας κατατοπίσει για το σημαντικό αυτό γεγονός.

Τι είναι τα ετήσια συνέδρια Μαθηματικών;

Τα ετήσια συνέδρια Μαθηματικών, αποτελούν θεσμό, είναι ένα βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων. Είναι μια ευκαιρία για τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που έχουν πνευματικές αναζητήσεις να ενημερωθούν και να λάβουν μέρος σε συζητήσεις που αφορούν ζητήματα που έχουν σχέση με τις εξελίξεις που συντελούνται στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Ποιοι είναι οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου;

Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν σε έξι ενότητες.
1. Εξελίξεις στη μαθηματική έρευνα
2. Μαθηματική μοντελοποίηση στις επιστήμες και την τεχνολογία
3. Τα μαθηματικά στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες
4. Ιστορία και φιλοσοφία των μαθηματικών
5. Σύγχρονες αναζητήσεις στη μαθηματική εκπαίδευση
6. Μαθηματικά και οι άλλες επιστήμες στην εκπαίδευση

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα συνέδρια Μαθηματικών;

Δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης πάνω σε όλη την πρόσφατη εξέλιξη στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Γιατί έχει γίνει τόσο επιτακτική ανάγκη για συνεχή ενημέρωση;

Μην ξεχνάτε ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Π.χ. ένας πτυχιούχος της πληροφορικής, δυο χρόνια μετά την αποφοίτησή του γνωρίζει τα μισά πράγματα, μετά το 25% και με την πάροδο του χρόνου οι γνώσεις του τείνουν να μηδενιστούν.

Αυτό συμβαίνει με την πληροφορική. Με τις άλλες επιστήμες, με τα μαθηματικά;

Τα Μαθηματικά είναι η βάση όλων των επιστημών και δη των θετικών επιστημών. Η σχέση ανάμεσα στα Μαθηματικά και την Πληροφορική είναι σχέση συγκοινωνούντων δοχείων. Η ξέφρενη ανάπτυξη της τεχνολογίας προσφέρει μαθηματικές ευκαιρίες και αντίστροφα, η Μαθηματική θεωρία και έρευνα βρίσκει εφαρμογή σε πολλά τεχνολογικά ζητήματα.

Τι σημαίνει η πραγματοποίηση του συνεδρίου για την Λευκάδα;

Αρκεί να σας πω, ότι στη Λευκάδα αυτό το τριήμερο θα βρίσκονται περίπου 1.000 άτομα. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και σε μια «νεκρή» τουριστικά περίοδο, η παρουσία τόσων ανθρώπων είναι από μόνο του σημαντικό γεγονός. Γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους και περισσότερο τους υπευθύνους ώστε να αναζητήσουμε και άλλες ήπιες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Σε αντίθεση με το κύμα του μαζικού τουρισμού που πλημμυρίζει τη Λευκάδα κάθε Ιούλιο και Αύγουστο. Ακόμα η Λευκάδα θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε όλα τα μαθηματικά site και όχι μόνο, της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, διότι θα υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές.

Να συμπληρώσουμε ακόμα για το συνέδριο:
Η διοργάνωση γίνεται από το παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνδιοργάνωση με: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, Δήμο Λευκάδας, Δήμο Μεγανησίου, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Προηγουμενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 30/10/2017 έως 5/11/2017
Επομενο αρθρο
Συνελήφθη 54χρονη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.