HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Λευκάδα τέτοια μέρα πριν από 26 χρόνια

Η Λευκάδα τέτοια μέρα πριν από 26 χρόνια

Του Νίκου Ζαβιτσάνου

Οι εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989 που διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου κερδήθηκαν από τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα του Νόμου 1847/1989 (παραλλαγή της απλής αναλογικής) που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές.

Η ΝΔ με 44,3% των ψήφων κατέλαβε 145 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 39,1% 125 έδρες, ο Συνασπισμός με 13,1% 28 έδρες και από 1 έδρα κατέλαβαν η ΔΗΑΝΑ με 1% και ο ανεξάρτητος Μουσουλμάνος με 0,5%.

Στη μονοεδρική της Λευκάδας, Βουλευτής, με το ένα χέρι, (το δεξί το είχε σπάσει σε τροχαίο κατά την προεκλογική περίοδο) εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Καββαδάς, από όπου και οι φωτογραφίες των πανηγυρισμών μετά την εκλογή του.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Ριμπολόβλεφ χρηματοδοτεί και το νοσοκομείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας για τα προβλήματα έλλειψης νερού στη Νικιάνα και τον Καβάλο

1 Σχόλιο

  1. takman
    30 Ιουνίου 2015 at 14:49 — Απάντηση

    Τραγικές εικόνες!!! τότε που οι υποστηρικτές των κομμάτων πανηγύριζαν τη νίκη περισσότερο κι από τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος στο EURO 2004. Ιδού το αποτέλεσμα….Ελλάδα 2015.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.