HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου στο Φεστιβάλ Ξάνθης

Η Μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου στο Φεστιβάλ Ξάνθης

Από την Μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου εκπροσωπήθηκε φέτος το νησί μας στο Φεστιβάλ “Ξάνθη – Πόλις των Ονείρων”, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 26. έως 29. Απριλίου 2018, με την συμμετοχή 850 μαθητών από 17 μουσικά σχολεία της Ελλάδας και από ένα μουσικό σχολείο της Ρουμανίας.

Τα παιδιά της Λευκάδας υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του κ. Δημήτρη Γιαννικόπουλου, έδωσαν με την ξεχωριστή τους εμφάνιση μπροστά από το περίφημο ρολόι της Κεντρικής Πλατείας της πόλης, την χαρά στο κοινό της Ξάνθης να γνωριστεί με το ορχηστρικό ύφος της μαντολινάτας για πρώτη φορά φέτος στην ιστορία του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ.

Τα παιδιά συμμετείχαν επιπλέον και στο καθιερωμένο Βιωματικό Εργαστήριο του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Νίκου Κυπουργού, στο οποίο γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν αρμονικά με τους μαθητές των υπόλοιπων μουσικών σχολείων. Καρπός των πολύωρων προβών του εργαστηρίου ήταν η σύνθεση της μεγάλης ορχήστρας και χορωδίας που πλαισιώνει κάθε χρόνο την τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Η εμφάνιση του τεράστιου μουσικού συνόλου υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, έκλεισε με το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκη “Μια Πόλη Μαγική”, όπου ακούγεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Έλληνα δημιουργού.

Προηγουμενο αρθρο
Φιλανθρωπική μουσική βραδιά στο Λιοτρίβι για την μικρή Αρσενία
Επομενο αρθρο
Πάντοβα και Τζουμέρκα για τον Φίλανδρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.