HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ Μαριάννα Καρφάκη για την παραίτηση Θανάση Καββαδά και την απουσία της Ζωής Σκιαδά

Η Μαριάννα Καρφάκη για την παραίτηση Θανάση Καββαδά και την απουσία της Ζωής Σκιαδά

Στην αρχή της χθεσινής 18 Μαρτίου συνεδρίασης του Δ.Σ Λευκάδας, ο πρόεδρος διάβασε την επιστολή παραίτησης από δημοτικού συμβούλου, του βουλευτή κ. Καββαδά, και ανακοίνωσε ότι στη θέση του ορκίστηκε ήδη η επόμενη δημοτική σύμβουλος κ. Ζωή Σκιαδά.

Στη διαδικασία των ερωτήσεων τοποθετήσεων η κ. Μαριάννα Καρφάκη αναφέρθηκε και στα δυο θέματα λέγοντας:

«Θεωρώ πως η ψήφος που μας έδωσαν οι πολίτες της Λευκάδας είναι ιερή και δύσκολη. Είναι άλλο να γίνεσαι δημοτικός σύμβουλος -γιατί εκλέγεσαι ανάμεσα από πολλούς- από το να γίνεσαι βουλευτής. Το πρώτιστο καθήκον ενός βουλευτή είναι να εκπροσωπεί την κοινωνία των πολιτών που τον έστειλε εκεί που τον έστειλε. Αυτό το καθήκον θεωρώ ότι είναι απόλυτα συμβατό με τη θέση του δημοτικού συμβούλου που είναι το μοναδικό καθήκον. Ο βουλευτής έχει και άλλα καθήκοντα, έχει τη βουλή και το κόμμα. Θα μου άρεσε στη δήλωση (παραίτησης) του Θανάση Καββαδά σαν δημοτικός σύμβουλος και σαν πολίτης να λείπει το τριτεύον καθήκον, ότι είναι πρόεδρος σε διαφορές επιτροπές του κόμματος.

Πάντως η παραίτησή του είναι καλύτερη από την σημερινή κατάσταση που τα έδρανα είναι άδεια. Από την παράταξή μας είμαστε αλλά κανένας άλλος. Εννοείται ότι αναφέρομαι στην αντιπολίτευση γιατί είμαστε λιγότεροι και δεν μπορούμε να σηκώνουμε στους ώμους μας αυτή την ιστορία. Η κυρία Σκιαδά η οποία μας είπατε ότι ορκίστηκε, δεν όφειλε σήμερα στην πρώτη της παρουσία από σεβασμό στο ΔΣ τουλάχιστον ένα γραπτό κείμενο, και όχι η υπόθεση του προέδρου ότι « κάποια δουλειά θα τις έτυχε»; Αυτό εμένα με προσβάλει ως δημοτικό σύμβουλο. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα είναι ζήτημα του δημοτικού συμβουλίου».

Προηγουμενο αρθρο
Γιατί η Ποίηση αρχίζει από εκεί που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο Θάνατος
Επομενο αρθρο
Δεν τους ζητάω να μου δώσουν ένα ροΐ λάδι... να ανοίξουν τον δρόμο όπως έχουν υποχρέωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.