HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ μη τοποθέτηση ομπρελών στην παραλία Μύλος αποτελεί εθιμικό δίκαιο! (ανανέωση)

Η μη τοποθέτηση ομπρελών στην παραλία Μύλος αποτελεί εθιμικό δίκαιο! (ανανέωση)

Μια σημαντική και σημαδιακή απόφαση της κοινότητας του Αγίου Νικήτα το 1996 δημοσιεύουμε παρακάτω από τα πρακτικά που τηρούσε η κοινότητα.

Παρατηρήσεις:
1) η παραλία Μύλος αποτελούσε από τότε «πολύφερνη νύφη»
2) είναι πολύ ενδιαφέρον το σκεπτικό του κοινοτικού συμβουλίου. Αποτελεί εθιμικό δίκαιο σημειώνει μεταξύ άλλων στην άρνησή του να δώσει άδεια για ξαπλώστρες.
3) Στην σύνθεση του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου μετέχει και ο κ. Γρηγόριος Φίλιππας ο οποίος υπερψηφίζει την εισήγηση που απορρίπτει την αίτηση ιδιώτη για τοποθέτηση ξαπλωστρών και ομπρελών στην αμμουδιά του “Μύλου” για λόγους που σχετίζονται με τον περιβάλλον και τη διατάραξη της θαυμάσιας περιβαλλοντικής αμμουδιάς του “Μύλου”.
4) η απόφαση αποτελεί και απάντηση σε όσα «παπαγαλάκια» βιάστηκαν να κατηγορήσουν τους κατοίκους του Αγίου Νικήτα πως αδράνησαν μέχρι σήμερα για την προστασία της παραλίας. Οι κάτοικοι εκείνα τα χρόνια δεν χρειάζονταν να φωνάζουν ούτε να παίρνουν τους δρόμους γιατί είχαν φωτισμένους «άρχοντες» που σέβονταν το εθιμικό δίκαιο και την ισορροπία της φύσης.

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση ζωγραφικής της λευκαδίτισσας ζωγράφου Άννας Μαρίας Τσακάλη
Επομενο αρθρο
Διακοπές νερού στους Τσουκαλάδες κατά τις νυχτερινές ώρες

1 Σχόλιο

  1. dope
    9 Αυγούστου 2018 at 17:17 — Απάντηση

    αυτα δημιουργησαν οι καλικρατηδες ,μια υπαληλος κουμανταρει τις παραλιες του νησιου ,αλλα τα πολιτικα κομματα ,μη μου τους κυκλους …….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.