HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ νήσος Σκορπιός: ούτε το βάρος ενός φτερού

Η νήσος Σκορπιός: ούτε το βάρος ενός φτερού

Ανακοίνωση Συλλόγου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου «Βίλχελμ Νταίρπφελντ»

Η νήσος Σκορπιός : ούτε το βάρος ενός φτερού

Υπάρχει μία μεγάλη, πικρή αίσθηση απαξίωσης εδώ στο Νυδρί, αγαπητοί κύριοι του Σκορπιού. Μία αίσθηση ότι δεν μας σέβεστε στοιχειωδώς, ότι μας αγνοείτε εκκωφαντικά. Συγκεκριμένα, μια απαξίωση μεγατόνων.

Μόνο έτσι εξηγείται η για δεύτερη φορά διέλευση βαρέων οχημάτων σας από το Νυδρί για τον απόπλου τους προς το νησί. Εν τω μέσω μάλιστα του θέρους. Και ενώ είχατε ειδοποιηθεί με σχετική επιστολή – διαμαρτυρία από τους τοπικούς Συλλόγους εδώ στο Νυδρί: τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Ελλομένου, τον Σύλλογο Εστιατόρων και Κέντρων Αναψυχής Δημοτικού Διαμερίσματος Ελλομένου – Ένωση 2017 και τον δικό μας Σύλλογο. Ένα email που στάλθηκε φυσικά και προς όλους τους αρμόδιους.

29/5/2019, πρώτες πρωινές ώρες, η πρώτη διέλευση.

23 Ιουλίου 2019, 6:00, οι ντόπιοι και οι τουρίστες τους κοιμούνται…

Αντί για τον ορυμαγδό των φωτογραφιών από τις ατελείωτες νταλίκες και άλλα οχήματα να ακουμπούν τα τραπέζια των εστιατορίων, τους τουρίστες τρώγοντες, μια από τις ελιές που τοποθετήσαμε με μία σπάνια ανάσα τοπίου.

Ενώ τεράστιες νταλίκες σας υπερφορτωμένες διασχίζουν την μικρή μας πόλη, πρωί πρωί, για να διαταράξουν την κοινή ησυχία, να επιβαρύνουν τους δρόμους, να γεμίσουν καυσαέρια την ατμόσφαιρα, να υποφέρουν οι υποδομές και φυσικά να συνεισφέρουν και αυτές σημαντικά στην διάλυση της μικρής πλατείας μπροστά από τα Φέρυ. Το επαναλαμβάνουμε και σε αυτή την ανακοίνωσή μας, η συγκεκριμένη πλατεία μόλις πέρυσι με το ποσό των 100.000 ευρώ, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, πήρε την στοιχειώδη, ευπρεπή μορφή που της έδωσε η καινούργια άσφαλτος, ο κυβόλιθος της αποβάθρας, μια πέργκολα με ελιές- φρουρούς της αναμονής των επιβατών, που επιμελήθηκε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και το Λιμενικό Ταμείο.

Το τονίζουμε ξανά, ότι το Νυδρί δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση η προέκταση του εργοταξίου του έργου σας. Ούτε χειμώνα, ούτε φυσικά καλοκαίρι. Η λειτουργία του χώρου των Φέρυ, είναι ήδη εκτός νομιμότητας. Από την άποψη της ασφάλειας των κατοίκων και τουριστών, των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εκεί, από την άποψη της ποιότητας ζωής όλων μας εδώ.

Επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά, ότι ο κ. Χαλικιάς, ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος είχε πάρει και σημαντικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος, μας είχε διαβεβαιώσει, ότι το έργο στην Βασιλική θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο για να υποδεχθεί τα Φέρυ, που προσωρινά ( δηλαδή πολλά -πολλά χρόνια) αποπλέουν για Κεφαλονιά από το Νυδρί.

Αναμένουμε αυτή την εξέλιξη με μεγάλη ανυπομονησία, κυρίως οι επιχειρηματίες που έχουν τις επιχειρήσεις τους εκεί, χωρίς αντοχή πλέον με τον τραγέλαφο που ζουν τόσα χρόνια.

Όπως καταλαβαίνετε, ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί να πάρει πλέον, ούτε το βάρος ενός φτερού- σας το έχουμε ξαναγράψει.

Επειδή μάλιστα μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι ο ντόρος, δεν αντιδράσαμε με καμία δημοσίευση στην διέλευση των βαρέων οχημάτων σας από το Νυδρί και την αναχώρησή τους για τον Σκορπιό την πρώτη φορά. Πιστεύοντας ότι είναι μία μοναδική περίπτωση. Γι’ αυτό είχατε λάβει την συγκεκριμένη επιστολή ιδιωτικά!
Τώρα, ποια είναι αυτή η περίφημη ουσία; Η επιβίωσή μας με όρους ανθρώπινους, η ποιότητα ζωής μας , η ομορφιά, η αισθητική, ο πολιτισμός και ο τουρισμός βεβαίως, που θα έπρεπε να είναι όλα αυτά. Αυτά δεν αποτελούν ουσία για κάθε ανθρώπινη κοινότητα;( Ίσως και για εσάς).

Έτσι η συγκεκριμένη δικιά σας απαξίωση, είναι η βαριά σταγόνα πάνω στους τόνους υπομονής όλων μας.
Παρακαλούμε λοιπόν τους αρμόδιους και κυρίως την λιμενική αρχή, να πράξουν τα δέοντα. Εμείς πάντως οι τοπικοί Σύλλογοι θα το κάνουμε.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας

ΥΓ. Το email που είχαμε απευθύνει προς τον Σκορπιό και τις αρμόδιες αρχές (29/5/2019) είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Προηγουμενο αρθρο
Αυτά που μας άφησε η τραγωδία
Επομενο αρθρο
Ένα εικονικό ταξίδι στα μαγικά νησιά του Ιονίου-video

1 Σχόλιο

  1. Αγγελος
    24 Ιουλίου 2019 at 22:04 — Απάντηση

    Ενω η βασιλικη τοσα χρονια ειχε υποδομες για το φερρυ που περνουσαν τα σανα τα μοσχαρογουρουνα, κ.λ.π πανω απο το τραπεζι του τουριστα που ετρωγε το φιλετο με το 5000αρο τοτε..κ μολις εφτανε κ η εξατμιση στο τραπεζι απολαγε κ μια το κλαπε για να παρει κ λιγο ντουμανι…Ετσι καταφεραμε με αυτα κ με αυτα να μην ερχεται ποδαρι κ να μας φταινε ολα.
    Υ.γ Το κειμενο δε ειναι απαντηση στο σχολιο σας απλα μια υπενθυμηση τη γινοταν κ εδω τοτε κ που φτασαμε..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.