HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΠΑΝ-ΙΟΝΙΑ επιχειρησιακή άσκηση σεισμού ξεκίνησε

Η ΠΑΝ-ΙΟΝΙΑ επιχειρησιακή άσκηση σεισμού ξεκίνησε

Η ΠΙΝ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ΠΑΝ-ΙΟΝΙΑ επιχειρησιακή άσκηση σεισμού με την επωνυμία «ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 2016».

Σκοπός της άσκησης είναι η ετοιμότητα, ο συντονισμός, η οργάνωση, η συνεργασία, η βελτίωση της σχεδίασης σε απαιτήσεις ρεαλισμού και γενικά η απόκτηση γνώσης & εμπειρίας, έτσι ώστε η διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, τα παρακάτω επεισόδια:

α) Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.)
β) Επιχείρηση Έρευνας-Διάσωσης σε αστικό περιβάλλον.
γ) Στήσιμο σκηνών

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Διοικητήριο του συντονιστικού οργάνου παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου.

2

3

4

Δυστυχώς λόγω ανωτέρας βίας παρακολουθήσαμε ελάχιστα και αποσπασματικά την εξέλιξη της άσκησης. Οι σκηνές στήθηκαν απέναντι από το κτίριο του Διοικητηρίου. Το προγραμματισμένο επεισόδιο που αφορούσε έρευνα και διάσωση σε αστική περιοχή, έλαβε χώρα στο παλιό κτίριο του ΤΑΟΛ στην περιοχή «Ελαιουργική», απέναντι από το My Market.

Προηγουμενο αρθρο
Στην κυριολεξία πάνω απ' τα σύννεφα! Η βραβευμένη φωτογραφία της Ευφροσύνης Χαλικιοπούλου
Επομενο αρθρο
Κώστας Αραβανής: Μερικές παρατηρήσεις για τη λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής Αρχής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.