HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ παραλία των Εγκρεμνών θα είναι καλύτερη το επόμενο καλοκαίρι!

Η παραλία των Εγκρεμνών θα είναι καλύτερη το επόμενο καλοκαίρι!

Του Ν. Θερμού

Όχι, ο σεισμός δεν κατέστρεψε τη παραλία στολίδι της Λευκάδας όπως διατείνονται οι διάφοροι ανεγκέφαλοι κινδυνολόγοι και οι δημοσιογραφίσκοι της συμφοράς.

Μπορεί προσωρινά να αλλοίωσε το τοπίο επειδή έπεσε απότομα μεγάλος όγκος άμμου σε διάφορα σημεία. Όμως οι αναμενόμενες φουρτούνες του χειμώνα θα αποκαταστήσουν το τοπίο με τον τρόπο που η φύση γνωρίζει καλύτερα. Όπως γίνεται για χιλιάδες χρόνια τώρα. Το βουνό που περιβάλλει την παραλία πάντοτε τη τροφοδοτούσε με ήπιες ή όχι κατολισθήσεις φερτών υλικών. Στη «χειρότερη» λοιπόν περίπτωση η παραλία απλά θα μεγαλώσει!

Είναι λοιπόν ν’ απορεί κανείς με την εγκληματική ανευθυνότητα των κάποιων λευκαδίτικων blogs που λίγο μετά τον προχθεσινό σεισμό δημοσίευσαν ότι ”χάθηκε” και ”γκρεμίστηκε” απ’ την καταστρεπτική μανία της φύσης, η παραλία στους Εγκρεμνούς φροντίζοντας για του λόγου το αληθές να συνοδεύσουν την «είδηση» με σχετικού περιεχομένου βίντεο που τράβηξε συμπτωματικά κάποιος ψαράς που ήταν στη περιοχή.

Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου και φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να αναπαραχθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια και τις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας, αποτελώντας πρώτης τάξεως νέο που διέθετε και κινούμενη εικόνα.

Έτσι λοιπόν αυτή η μεγάλη «δημοσιογραφική επιτυχία» των λευκαδίτικων ιστοσελίδων θα επιφέρει και το ζητούμενο γι’ αυτές: αύξηση της επισκεψιμότητάς τους!!

Όμως εις βάρος της Λευκάδας και των κατοίκων της. Ας σταματήσουν λοιπόν οι διάφοροι αφελείς Λευκαδίτες να κάνουν like & share στα κουτοπόνηρα και ψευτοσυναισθηματικά αυτά δημοσιεύματα και να διευρύνουν έτσι την τεράστια ζημιά που επιφέρουν στο τουρισμό του νησιού. Αντίθετα να διαμαρτυρηθούν και να απομονώσουν όσους το επιχειρούν.

Και καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι φορείς να βγάλουν σχετικές ανακοινώσεις που να δείχνουν πόσο αντιεπιστημονικά είναι αυτά τα δημοσιεύματα και να τα καταγγείλουν.

Πηγή: www.lefkadaslowguide.gr

Προηγουμενο αρθρο
Κλειστά σχολεία και την Παρασκευή 20-11-2015
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για τη Λευκάδα μας» για τους σεισμούς

4 Σχόλια

  1. Νώντας Γαζής
    22 Νοεμβρίου 2015 at 15:21 — Απάντηση

    Η Φύση έχει μια ισορροπία μοναδική! Σε πολύ σύντομο χρόνο θα αποκαταστήσει την σημερινή κατάσταση και θα επαναφέρει την προηγούμενη! Έχει δίκιο ο ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ! Επίσης επισημαίνω ότι πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε εμείς οι Λευκαδίτες συνέχεια γι’ αυτό το αρνητικό στοιχείο, γιατί έτσι απομακρύνουμε τους αυριανούς και μελλοντικούς επισκέπτες και Τουρίστες!

  2. Soisanatha
    20 Νοεμβρίου 2015 at 17:10 — Απάντηση

    Επιτέλους μια φωνή λογικής. Ακόμα και βράχια να έπεφταν στους Εγκρεμνούς πιο όμορφη θα γινόταν η παραλία. Μόνο η σκάλα ελπίζουμε αν καταστράφηκε να αποκατασταθεί σύντομα ώστε το καλοκαίρι να απολαύσουμε την ανανεωμένη αγαπημένη μας παραλία. Μια ανακαίνιση πάντα κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό.

  3. ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ
    20 Νοεμβρίου 2015 at 10:36 — Απάντηση

    Έλεος με τους βλάκες του Διαδικτύου, που έμαθαν να πληκτρολογούν 2-3 πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του Υπολογιστή και νόμισαν ότι έπιασαν τον Πάπα από …..Η παραλία των Εγκρεμνών το καλοκαίρι σίγουρα θα είναι καλύτερη. Επί τη ευκαιρία: Σκούζουμε (δικαίως) τώρα που οι βλάκες αυτοί βλάπτουν τα δικά μας συμφέροντα. Αλλά κάθε μέρα αυτοί οι βλάκες (ή στη χειρότερη περίπτωση οι εγκληματίες) τα ίδια και χειρότερα κάνουν. Επειδή όμως το ζήτημα δεν μας “καίει”, όχι μόνο δεν σκούζουμε άλλα τους παίρνουμε και ως πηγή πληροφοριών!!! Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Το Διαδίκτυο είναι ένας απέραντος χυλός και θέλει μυαλό, προσοχή, εγρήγορση και κριτική σκέψη για να μαζέψουμε από το απέραντο πέλαγος του χυλού ΜΙΑ αξιόπιστη πληροφορία!

  4. Θ. Γ
    19 Νοεμβρίου 2015 at 15:48 — Απάντηση

    Συμφωνώ απόλυτα Νίκο με το άρθρο σου, σχετικά με τον χορό που στήνουν τα ηλίθια μυαλά εκεί στην Λευκάδα, που το παίζουν παντογνώστες και δεν γνωρίζουν την τύφλα τους, στήνουν ηλίθιο χορό πάνω απ’ τους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσιίκι, γιατί οι ανεγκέφαλοι και ανίδεοι δεν γνωρίζουν πως αυτές οι δύο παραλίες είναι αποκλεστικό δημιούργημα των σεισμών και της θάλασσας, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Άλλο που δεν ήθελαν κάποιοι άλλοι ηλίθιοι των Αθηνών να αναπαράξουν τις π@ρ@ς των …ειδικών της Λευκάδος, που δεν απέχουν πολύ και απ’ το να τρίβουν τα χέρια τους γιατί χάθηκαν!!!! οι Εγκρεμνοί…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.