HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ Ρουμανία 5η σημαντικότερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα

Η Ρουμανία 5η σημαντικότερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα

Σε 453,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι εισπράξεις από τον εισερχόμενο από Ρουμανία τουρισμό προς τη χώρα μας το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2019, αυξημένες κατά 8,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η δαπάνη ανά ταξίδι ανήλθε κατά μέσο όρο σε 348,3 ευρώ το 2019, έναντι 296,7 ευρώ κατά μέσο όρο το 2018.

Το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αφίχθησαν στην Ελλάδα 1.102.300 τουρίστες από την Ρουμανία έναντι 1.281.500 την αντίστοιχη περίοδο του 2018, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 13,9%.

Οι Ρουμάνοι τουρίστες κατευθύνθηκαν κυρίως προς την Κεντρική Μακεδονία (Πιερία, Χαλκιδική), την Δυτική Μακεδονία, Καβάλα και Θάσο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως Κρήτη, Ρόδο, Ιόνια Νησιά (Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λευκάδα), Κυκλάδες (Μύκονο, Σαντορίνη, Μήλο), ενώ και η Πελοπόννησος έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη των Ρουμάνων.

Η μέση διάρκεια παραμονής του Ρουμάνου τουρίστα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 6 ημέρες περίπου (πέρυσι, κατά μέσο όρο ήταν πέντε ημέρες), ενώ δαπανά, ανά ταξίδι, κατά μέσο όρο 348,3 ευρώ (59,1 ευρώ την ημέρα κατά μέσο όρο – μη συμπεριλαμβανομένου του πακέτου ταξιδιού), σε αντίθεση με τουρίστες από άλλες χώρες που δαπανούν πολύ περισσότερο (πχ. Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Καναδοί, Αμερικανοί).

Η Ρουμανία αποτελεί σημαντική αγορά στον τομέα τουρισμού για την Ελλάδα, κατατασσόμενη στην 5η θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης εισερχόμενου στην Ελλάδα τουρισμού κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία. Η Ελλάδα συνιστά έναν από τους τρεις κορυφαίους προορισμούς για τους Ρουμάνους την τελευταία τετραετία, καθώς η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ρουμάνων τα τελευταία χρόνια έχει συντελέσει σημαντικά στην αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού, με αποτέλεσμα να επωφελείται και η χώρα μας που αποτελεί κοντινό, οικείο και προσιτό οικονομικά μεσογειακό προορισμό, με προστιθέμενης αξίας προϊόντα και υπηρεσίες.

Ενδεικτικό της προβολής ελληνικών προορισμών στη Ρουμανία είναι ότι μόνο το 2019 έγιναν για ελληνικούς προορισμούς 13 τηλεοπτικά αφιερώματα σε ρουμανικά τηλεοπτικά μέσα, 130 άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και πολυάριθμα αφιερώματα σε δημοφιλή blogs και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ και ως αποτέλεσμα των 25 ταξιδιών εξοικείωσης που το Γραφείο ΕΟΤ Βουκουρεστίου διοργάνωσε σε 12 ελληνικές Περιφέρειες, ενώ προβλήθηκαν περί τα 750 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ συνδιαφήμισης ΕΟΤ με τουριστικά πρακτορεία της Ρουμανίας.

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση στη συνεστίαση του ΚΚΕ
Επομενο αρθρο
Η φωτογραφία της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.