HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ συγκομιδή των λαθυριών στην Καρυά

Η συγκομιδή των λαθυριών στην Καρυά

Τις τελευταίες μέρες άρχισε η συγκομιδή των λαθυριών στην Καρυά. Ολοκληρώνεται μια διαδικασία που ξεκίνησε στο τέλος Απριλίου με τη σπορά του προϊόντος.Τα λαθύρια καλλιεργούνται στον κάμπο της Καρυάς χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Ευδοκιμούν εξαιτίας των κατάλληλων εδαφικών συστατικών και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών της περιοχής.

Αυτή την εποχή γίνεται το μάζεμα των λαθυριών από το χωράφι. Η δουλεία γίνεται είτε ξεριζώνοντάς τα με τα χέρι είτε με ειδικό μηχάνημα. Στη συνέχεια μεταφέρονται στην Καρυά λίγο έξω από το χωριό, όπου γίνεται το αλώνισμα. Το άχυρο που συγκεντρώνεται μετά το αλώνισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ζωοτροφή.

Τώρα τα λαθύρια είναι έτοιμα είτε να διατεθούν ολόκληρα είτε ως φάβα. Αφού πλυθούν μπαίνουν σε ειδική μηχανή που τα σπάει σε μικρά κομματάκια, στη συνέχεια κοσκινίζονται μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς η φλούδα τους. Η Φάβα λαθυριού είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης φαγητό.

Διαβάστε αναλυτικά για τα λαθύρια της Καρυάς καθώς και τη συνταγή μαγειρέματος:

Τα Λαθύρια της Καρυάς

Προηγουμενο αρθρο
Διακοπή υδροδότησης στην ανατολική παραλίας της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η Ανδριάννα Μπάμπαλη & η Μαντολινάτα του Ορφέα σε ένα μουσικό ταξίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.