HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ «τροφοδοσία» της αγοράς της Λευκάδας ένα βροχερό πρωινό

Η «τροφοδοσία» της αγοράς της Λευκάδας ένα βροχερό πρωινό

Από λάθος συνεννόηση βρέθηκα σήμερα (15/7) στην αγορά από τις 10:15 το πρωί. Μέχρι τις 11:00 που είχα ραντεβού, ανεβοκατέβηκα από του Κουτσούρια μέχρι την παραλία 2-3 φορές.

Τα καταστήματα ήταν όλα σχεδόν ανοικτά. Λόγω της σημερινής βροχής, ο καιρός δεν προσφερόταν για θάλασσα από νωρίς τουλάχιστον. Πολύς κόσμος έκανε τη βόλτα του στην αγορά. Την ίδια ώρα όμως γίνονταν και η τροφοδοσία των καταστημάτων, στον τύποις πεζόδρομο της αγοράς! Άνθρωποι και αυτοκίνητα -για την ακρίβεια άνθρωποι εν μέσω αυτοκινήτων- διέσχιζαν την αγορά καθένας για διαφορετικό λόγο βέβαια.

Δεν είναι και η καλύτερη βόλτα -για τους ξένους περισσότερο- που στις χώρες τους είναι αλλιώς μαθημένοι, κάθε δυο βήματα να πρέπει να μεριάζουν για να περάσουν τα αυτοκίνητα. Και αυτό να επαναλαμβάνεται κάθε λίγο και λιγάκι.

Στις περισσότερες χώρες, των αλλοδαπών τουλάχιστον τουριστών, η τροφοδοσία των καταστημάτων στους πεζόδρομους, γίνεται με το πρώτο φως της ημέρας!

Θυμήθηκα αυτό που εδώ και λίγους μήνες αναφέρεται κατά κόρον σε κάθε ομιλία ιθύνοντας του νησιού, περί ποιοτικού τουρισμού. Λες και ο ποιοτικός τουρισμός περιμένει παραέξω από τη γέφυρα και αρκεί να τον καλέσουμε για να μας επισκεφτεί!

Η πολιτισμένη διαβίωση ντόπιων και ξένων, αν δεν κάνω λάθος, είναι το άλφα και το ωμέγα του ποιοτικού τουρισμού.

DSCN6622

Προηγουμενο αρθρο
Το καλοκαίρι εκείνο!
Επομενο αρθρο
Μηνιαία δραστηριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών των Ιονίων Νησιών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.