HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ φιλαρμονική στους Δελφούς το 1980

Η φιλαρμονική στους Δελφούς το 1980

Η Φιλαρμονική βρέθηκε στους Δελφούς το 1980 με αφορμή εκδήλωση προς τιμή του Άγγελου Σικελιανού. Στις φωτογραφίες ετοιμάζεται για την κατάθεση στεφάνου.

Στα δυτικά των Δελφών βρίσκεται το σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού. Κτισμένο κατά την περίοδο των πρώτων δελφικών εορτών το κτίριο βρίσκεται σε εξαιρετικά πανοραμική θέση, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και με θέα τον Παρνασσό, το χωριό των Δελφών και την κοιλάδα της Άμφισσας.

10

Το σπίτι της οικογένειας Σικελιανού, ιδιοκτησία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, έχει μετατραπεί σε Μουσείο Δελφικών Εορτών. Το μουσείο περιλαμβάνει υλικό από τις Δελφικές εορτές που οργάνωσε το ζεύγος Σικελιανού (1927 και 1930), κοστούμια από παραστάσεις αρχαίου δράματος από το θέατρο Δελφών καθώς και προσωπικά αντικείμενα του ζευγαριού.

11

Στις φωτογραφίες εικονίζονται: Βασίλης Κοκόλιας, Μιχάλης Κόγκας, Ανδρέας Θεμελής, Πέτρος Ματαράγκας, Σπύρος Γλένης, Μαριάνθη Βουκελάτου και ο αείμνηστος αρχιμουσικός: Σαράντης Βλάχος.

Προηγουμενο αρθρο
Εργατικό κέντρο Λευκάδας: Δελτίο Τύπου για την Υγεία και περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής
Επομενο αρθρο
Περπατώντας στην πόλη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.