HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΗ Φρύνη στο Μώλο

Η Φρύνη στο Μώλο

«Φρύνη στο Μώλο» λέγεται το εστιατόριο, αλλά κανένας μας δεν το αποκαλεί έτσι. Η ιδιοκτήτρια του – η Φρύνη- έχει συνδέσει το όνομά της και την παρουσία της με το χώρο, ώστε το Φρύνη είναι αρκετό.

Το εστιατόριο της Φρύνης είναι ένα από τα πρώτα που θα συστήσουμε σε κάποιον δικό μας, που αποζητά καλό φαγητό και όμορφο περιβάλλον. Δεν θα κάνουμε «χάρη» στη Φρύνη, γιατί το εστιατόριο μετά από 22 χρόνια λειτουργίας, έχει κερδίσει και το καλό του όνομα και την προτίμηση μας.

DSCN8620

DSCN8614

Είναι ανοικτό χειμώνα καλοκαίρι κάθε μέρα μεσημέρι και βράδυ. Είναι το σπίτι της Φρύνης στην κυριολεξία αφού εκεί βρίσκεται όλη μέρα μέχρι αργά το βράδυ.

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του η ιδιοκτήτρια τα πέρασε στην κουζίνα. Σήμερα είναι σε θέση να έχει πλήρη εποπτεία του χώρου, χωρίς να βρίσκεται η ίδια μέσα στην κουζίνα. Δεν αντιμετώπισε το εστιατόριο ποτέ σαν «επιχείρηση». Απασχολεί τα ίδια άτομα για πάρα πολλά χρόνια, έτσι που μοιάζουν σαν μια παρέα, που συνεννοούνται χωρίς πολλά λόγια, πολλές φορές μόνο με τα μάτια.

Ο χώρος ζεστός, φιλικός και περιποιημένος, είναι διακοσμημένος με γούστο και φινέτσα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το εστιατόριο δεν ξεχωρίζει μόνο γι’ αυτό, αλλά για το μενού και για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί.

Η Φρύνη ξεκίνησε πάνω στις συνταγές της Εύης Βουτσινά που αποτελούν μέχρι και σήμερα τη βάση της κουζίνα της. Ένα εστιατόριο δεν βρίσκεται στη κορυφή για τόσα χρόνια, αν μένει στατικό. Σαν έξυπνη και αβόλευτη γυναίκα που είναι, δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει και να εμπλουτίζει όχι μόνο το μενού, αλλά και όλη τη λειτουργία του εστιατορίου. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η ίδια μεγάλωσε, ωρίμασε και πλούτισε συναισθηματικά μέσα σ’ αυτό το χώρο, στον οποίο καταθέτει καθημερινά μεράκι και ιδέες.

DSCN8590

DSCN8626

Εκτός από τα καθαρά λευκαδίτικα πιάτα, προσφέρει διαλεχτά φαγητά από όλη σχεδόν την Ελλάδα. Φέτος το μενού της Φρύνης είναι εικονογραφημένο! Σε πολλά από τα πιάτα εκτός από τη φωτογραφία του φαγητού αναφέρονται τα υλικά, αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους.

Τα τελευταία χρόνια το εστιατόριο «επεκτάθηκε» κάπως, αφού κλείστηκε και ο εξωτερικός χώρος με μια καλόγουστη για το είδος της, κατασκευή. Αυτή ιδιαίτερα την εποχή, τις μέρες που έχει λιακάδα, είναι χαρά θεού να απολαμβάνεις τον ήλιο από μέσα… Το σκέπαστρο της κατασκευής δεν μπορούσε να μείνει χωρίς την πινελιά της Φρύνης. Ένας υπέροχος κήπος με λουλούδια έχει φυτευτεί πάνω στη σκεπή, που άρχισε ήδη να δείχνει καταπράσινη. Είναι πανέμορφος και η Φρύνη καμαρώνει σαν μικρό παιδί.

DSCN8633

DSCN8644

Δεν υπάρχουν μυστικά στη λειτουργία ενός εστιατορίου μου εκμυστηρεύτηκε. Σεβασμός στον πελάτη, καλή ποιότητα υλικών, εξυπηρέτηση και φιλικό περιβάλλον. Φιλοσοφία της είναι να προσφέρει πάνω απ’ όλα, αυτό που αρέσει στην ίδια να της προσφέρουν, όταν είναι πελάτισσα.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση Γιάννη Λιβιτσάνου
Επομενο αρθρο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διεξαγωγή του 4ου Πράσινου Ημιμαραθώνιου Δρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.