HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ χιονόπτωση συνεχίζεται στη Λευκάδα – Χρειάζεται προσοχή

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στη Λευκάδα – Χρειάζεται προσοχή

Είναι πράγματι πρωτόγνωρες οι εικόνες της χιονισμένης πόλης της Λευκάδας. Το φαινόμενο είναι σπάνιο. Το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα. Ο χιονιάς όμως δεν έχει υποχωρήσει και καλό είναι να μην μας συνεπαίρνει ο ενθουσιασμός. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Στην ορεινή Λευκάδα η χιονόπτωση συνεχίζεται. Καταβάλλονται προσπάθειες να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί. Όσοι πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό δίκτυο να χρησιμοποιούν αλυσίδες. Και βεβαίως να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Το χιόνι είναι πολύ για την παράδοση και τα δεδομένα του νησιού.

Ο κ. Πάνος Γαζής μας έστειλε μια μικρή ανταπόκριση: «Από Νυδρί για να ανέβει κάποιος Βαυκερή, Πλατύστομα, Καρυά, Εγκλουβή είναι αδύνατο και επικίνδυνο. Από τη διασταύρωση του Φτερνού μέχρι Βασιλική πάει ο δρόμος, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί σε ορισμένα σημεία ο δρόμος έχει πολύ χιόνι και γλιστράει γιατί έχει αρχίσει να παγώνει. Από Άγιο Πέτρο προς Δράγανο (πίσω μεριά) μπορεί να πάει κάποιος αλλά καλό είναι να έχει αλυσίδες.»

Όπως μας ανέφερε ο αναγνώστης μας κ. Πολίτης, ο δρόμος από Κοντάραινα προς Μαρντοχώρι έχει παγώσει. Περιμένουν από το Δήμο αλάτι, 15 τσουβάλια, αλλά κρίνει πως δεν επαρκεί.

Για Καρυά, Εγγλουβή και Σφακιώτες, Χορτάτα καθαρίζονται συνέχεια οι δρόμοι και πέφτει αλάτι αλλά χρειάζονται οπωσδήποτε αλυσίδες.

Θα συμπληρώνουμε το άρθρο με ό,τι νεότερο έχουμε.

2

Προηγουμενο αρθρο
Οδηγίες σε περίπτωση χιονόπτωσης και παγετού
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση από το Δήμο για το οδικό δίκτυο λόγω του χιονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.