HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ χρεοκοπία της Monarch επηρεάζει την Λευκάδα;

Η χρεοκοπία της Monarch επηρεάζει την Λευκάδα;

Δεν επηρεάζεται καθόλου η Κέρκυρα από την αναστολή λειτουργίας μίας εκ των μεγαλυτέρων αεροπορικών εταιριών της Ευρώπης, της Monarch Airlines, αφού η εν λόγω εταιρία έχει εδώ και δύο χρόνια διακόψει τη δραστηριότητά της προς το νησί.

Αντίθετα, επηρεάζεται η Λευκάδα καθώς οι πτήσεις από Μ. Βρετανία προς Άκτιο και φέτος από τη συγκεκριμένη εταιρία ήταν αρκετές, ενώ η Monarch είχε δρομολογήσει πτήσεις και στη Ζάκυνθο.

Ωστόσο, η χρεοκοπία της εν λόγω εταιρίας προκαλεί μεγάλους κλυδωνισμούς αφού ακυρώνονται όλες οι μελλοντικές κρατήσεις, όπως δήλωσε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) της Βρετανίας.

Περίπου 110.000 πελάτες της βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό και η βρετανική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την CAA να μισθώσει περισσότερα από 30 αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό τους.

Μεγάλο μέγεθος…

Η Monarch είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρία που διακόπτει την λειτουργία της.

Η Monarch είχε ζητήσει από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας την ανανέωση της άδειας για την πώληση πακέτων διακοπών, καθώς διαθέτει τον τουρ οπερέιτορ Monarch Holidays. Οι συζητήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όμως, δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Οι τίτλοι τέλους για τη Monarch Airlines και την Monarch Holidays «μπήκαν» στις 4 τα ξημερώματα σήμερα Δευτέρα,

Η Monarch Airlines

Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 6,3 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι σε 40 προορισμούς από τα αεροδρόμια Gatwick, Luton, Birmingham, Leeds-Bradford και Manchester.

Η Monarch, που ιδρύθηκε το 1968, απασχολεί περίπου 2.500 άτομα και αποτελείται από μια τακτική αεροπορική εταιρεία, τον ταξιδιωτικό πράκτορα Monarch Holidays και τμήμα μηχανικής υποστήριξης.

Ο Γραμματέας Μεταφορών Chris Grayling δήλωσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για τους βρετανούς παραθεριστές στο εξωτερικό – και η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να τους βοηθήσω να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο”. Γι αυτό δόθηκε η εντολή για τη μίσθωση αεροσκαφών, που θα αναλάβουν το έργο του επαναπατρισμού των 110.000 επιβατών, που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η CAA αναφέρει ότι τα αεροπλάνα βρίσκονται ήδη σε πορεία προς κάποια ευρωπαϊκά αεροδρόμια για τον επαναπατρισμό όσων πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα Δευτέρα.

Πηγή: www.corfupress.com

Προηγουμενο αρθρο
Οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας ξεκίνησαν
Επομενο αρθρο
Τρεις συλλήψεις στη Λευκάδα τα τελευταία 24ωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.