HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Equal Society στον ετήσιο οδηγό της ICAP Leading Employers in Greece

Η Equal Society στον ετήσιο οδηγό της ICAP Leading Employers in Greece

500

Δελτίο Τύπου

Η Equal Society στον ετήσιο οδηγό της ICAP Leading employers in Greece

Η Equal Society για ακόμη μια φορά, σε ακόμη μια έρευνα ποιοτικής αξιολόγησης δηλώνει παρόν. Χάρη στη συνέπεια και στις ανθρωποκεντρικές της δράσεις, ο Οργανισμός μας βρίσκεται για τρίτη χρονιά στον οδηγό «Leading Employers in Greece».

Η έκδοση της ICAP Group παρουσιάζει αναλυτικά τις κορυφαίες εταιρείες και τους κορυφαίους φορείς που κατά το τρέχον έτος διακρίνονται στους τομείς της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο συνδυασμός της κουλτούρας προσφοράς, του επαγγελματισμού και της κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζουν την Equal Society αποκρυσταλλώνεται στην υλοποίηση πολλών διεθνών, αλλά και εθνικών έργων που έχουν απώτερο στόχο να ωφελήσουν το κοινωνικό σύνολο, δίνοντας έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Το όραμα μας είναι η δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας μέσα από διαδικασίες ανοικτού διαλόγου και συμμετοχής όλων των πολιτών και των αρμοδίων φορέων.

Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι το ζητούμενο σήμερα στη χώρα μας. Η ενίσχυση και η προώθηση στην αγορά εργασίας, η στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η βοήθεια σε νέους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν και η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ως ένας τρίτος δρόμος, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες των δραστηριοτήτων μας.

Είναι βαθιά μας πίστη ότι οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία, αλλά και να μας οδηγήσουν γρηγορότερα στην έξοδο από την κρίση», δήλωσε σχετικά ο κ. Σπύρος Φρεμεντίτης, πρόεδρος της Equal Society.

Κεντρικοί άξονες της παρουσίας του Οργανισμού στον έντυπο οδηγό ήταν το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία!» στο πλαίσιο του οποίου και σε συνεργασία με περισσότερα από 30 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού προσφέρθηκαν 90 υποτροφίες αξίας 1.200.000 ευρώ αλλά και οι Κοινωνικές Δομές σε Αθήνα, Κέρκυρα και Λευκάδα οι οποίες διαφυλάττουν την αξιοπρέπεια ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και συνδράμουν ουσιαστικά προκειμένου να επανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Η EQUAL SOCIETY – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, Οργανισμός με δράσεις «Κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού, της Ανεργίας και της Φτώχειας».
Στόχος η ουσιαστική ενίσχυση ατόμων από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στα θέματα της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης, της αγοράς εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της επιχειρηματικότητας. Προωθούμε την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά στα δικαιώματα της ισότητας, της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Ο Οργανισμός διαθέτει παραρτήματα ή και άτυπες δομές και ομάδες πολιτών σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Το μητρώο των εθελοντών αριθμεί περισσότερα από 450 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο site της Equal Society http://spoudazo.equalsociety.gr/index.php/el/

icap1

icap2

icap3

Προηγουμενο αρθρο
Με επιτυχία ο αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας «Γολέμης»
Επομενο αρθρο
Πρόσκρουση ιστιοπλοϊκού σκάφους στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.