HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΘαλαμηγός – μεγαθήριο και στη Λευκάδα

Θαλαμηγός – μεγαθήριο και στη Λευκάδα

Ανήκει στον μεγαλομέτοχο της Μάντσεστερ Σίτι, σεϊχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν του Άμπου Ντάμπι

Κρουαζιέρα στο Ιόνιο πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, του Άμπου Ντάμπι με την οικογένειά του και φίλους του.

1

Η θηριώδης θαλαμηγός των 147 μέτρων με την ονομασία TOPAZ έκανε εδώ και λίγες ημέρες την εμφάνισή της στο Ιόνιο. Από την Κέρκυρα, πήγε στη Λευκάδα και συγκεκριμένα στο Σκορπιό για να αγκυροβολήσει στο Μεγανήσι, πριν εμφανιστεί στην Κεφαλονιά, ανοικτά του Μακρύ Γιαλού.

Εκεί η θαλαμηγός αγκυροβόλησε και οι επιβάτες της απόλαυσαν θαλάσσια σπορ, όπως τζετ σκι και «ρίγκο».

2

Το ΤΟΠΑΖ κατασκευάστηκε το 2012 στα ναυπηγεία Lurssen και κόστισε 400 εκατομμύρια δολάρια.

3

Το σκάφος διαθέτει ελικοδρόμιο, πισίνα, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, δέκα σουίτες, γυμναστήριο και αίθουσα συνεδριάσεων. Επίσης, διαθέτει όλο τον εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, όπως τζετ σκι, πέδιλα σκι, ρίγκο, αλλά και μπουκάλες και στολές καταδύσεων.

4

Ο ιδιοκτήτης του είναι ο 44χρονος σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, αναπληρωτής πρωθυπουργός των Αραβικών Εμιράτων και μέλος της οικογένειας που κυβερνά το Άμπου Ντάμπι. Είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ADUG, η οποία έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της αγγλικής ομάδας Μάντσεστερ Σίτι. Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ της οικογένειάς του σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά την οικογενειακή του κατάσταση είναι παντρεμένος με δυο γυναίκες και έχει πέντε παιδιά.

5

12

6

7

8

9

10

11

Πηγή: www.protothema.gr

Προηγουμενο αρθρο
Γιορτή Κρασιού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΦΩΤΕΙΝΟ»
Επομενο αρθρο
Μεξικάνικη Βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.