HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘανάσης Καββαδάς: Νέες καθυστερήσεις στην παράδοση του νέου Νοσοκομείου – Σοβαρές οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ΓΝ Λευκάδας

Θανάσης Καββαδάς: Νέες καθυστερήσεις στην παράδοση του νέου Νοσοκομείου – Σοβαρές οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ΓΝ Λευκάδας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 11 Οκτωβρίου 2018

Θανάσης Καββαδάς: Νέες καθυστερήσεις στην παράδοση του νέου Νοσοκομείου – Σοβαρές οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ΓΝ Λευκάδας

Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας ότι το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας θα λειτουργήσει εντός του 2018, όλα συγκλίνουν ότι η παράδοση του κτιρίου μετατίθεται για τον επόμενο χρόνο, την ίδια ώρα που το νοσοκομείο Λευκάδας αδυνατεί να παρέχει σωστές ιατρικές υπηρεσίες στους Λευκαδίτες.

O βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο διαπίστωσε ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με το ιατρικό προσωπικό, το οποίο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους και άκουσε από κοντά τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ο κ. Καββαδάς συναντήθηκε με τη Διευθύντρια και με ασθενείς, οι οποίοι του μετέφεραν την ανάγκη αναβάθμισης της Μονάδας στο νέο νοσοκομείο με 15 νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα του πεπαλαιωμένου υπάρχοντος εξοπλισμού. Ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εγκατάσταση σύγχρονων μηχανημάτων που θα βελτιώνουν την ποιότητα της θεραπείας και της ζωής τους.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εργαζομένων στο ΓΝ Λευκάδας, κατήγγειλαν στον κ. Καββαδά ότι το νοσοκομείο όχι μόνο δεν καλύπτεται ικανοποιητικά από ιατρικό προσωπικό αλλά σχεδόν 2 μήνες λειτουργεί με έναν μόνο χειρουργό που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες, ενώ όπως ανέφεραν γιατροί στο βουλευτή, την παρούσα στιγμή δεν λειτουργεί καρδιολογική κλινική, παρά το γεγονός ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν τρεις(3) καρδιολόγοι.

Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος των εργαζομένων σημείωσε ότι οι λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού δεν λειτουργούν σωστά οι εφημερίες, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το εάν ανανεωθούν οι συμβάσεις επτά(7) επικουρικών γιατρών αλλά και οι συμβάσεις εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ που ολοκληρώνονται στις αρχές του επόμενους έτους.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τις καταγγελίες τον εργαζομένων και τους μετέφερε την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αλλά και τον προβληματισμό του για το νέο νοσοκομείο Λευκάδας. Όπως σημείωσε οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του αλλά και η έλλειψη πρόβλεψης και προγραμματισμού δημιουργεί ερωτηματικά, εάν η μεταφορά, όποτε γίνει, στο νέο κτίριο θα συνοδευτεί με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού και την τεχνική υποστήριξη που θα μπορούν να προφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στους Λευκαδίτες.

Σημείωσε δε ότι παρά τις συνεχείς ερωτήσεις που έχει υποβάλει προς τον υπουργό Υγείας στη Βουλή, δεν έχει σχεδιαστεί το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου, μέσα από το οποίο θα αποκαλυφθεί εάν σχεδιάζεται η λειτουργία του με αυξημένο προσωπικό που θα εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία όλων των προβλεπόμενων τμημάτων ή σχεδιάζεται απλά η μεταφορά του νοσοκομείου με το υπάρχον προσωπικό και τα υπάρχοντα προβλήματα.

Δυστυχώς, κατέληξε ο κ. Καββαδάς παρά τις εξαγγελίες υπευθύνων και φορέων, η λειτουργία του νέου νοσοκομείου αναβάλετε διαρκώς χωρίς να αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο ότι τα εγκαίνια θα αποτελούν μια φιέστα προεκλογικού χαρακτήρα για την κυβέρνηση, βάζοντας στο περιθώριο τις πραγματικές ανάγκες στον τομέα της δημόσιας υγείας των πολιτών της Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
58 αρχαία ναυάγια βρέθηκαν στον βυθό των Φούρνων (φωτογραφίες)
Επομενο αρθρο
Προκηρύχτηκαν δυο μόνιμες θέσεις υπαλλήλων για τον Δήμο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.