HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΙστορικές στιγμές για τον λευκαδίτικο αθλητισμό. Η Νίκη Λευκάδας προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ιστορικές στιγμές για τον λευκαδίτικο αθλητισμό. Η Νίκη Λευκάδας προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ιστορικές στιγμές για τον λευκαδίτικο αθλητισμό!!! Η Νίκη Λευκάδας επικράτησε της Δάφνης Αγ. Δημητρίου με σκορ 73-68 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό των Χανίων και πανηγυρίζει την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ήταν ένα ματς διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ που πραγματικά δεν ήταν για καρδιακούς. Η Νίκη Λευκάδας έκανε ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο με την Γουόκερ σε πρώτο πλάνο φτάνοντας γρήγορα στο 12-2 (4’). Κάθε φορά που η Δάφνη επιχειρούσε να πλησιάσει (20-16, 8’10’’) κατάφερνε να ξεφύγει και πάλι (27-16, 10’). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν διαφορετική ιστορία. Ένα 13-3 έφερε τη Δάφνη στο 30-29 (15’), πριν φέρει τον αγώνα στα ίσια (35-35, 19’10’’) και προσπεράσει (42-43, 23’). Η αντίδραση της Νίκης ήταν αυτή που χρειαζόταν η ομάδα για να βρεθεί και πάλι στη θέση του οδηγού (53-46, 27’06’’). Η Δάφνη χρειάστηκε έξι λεπτά για να γράψει την δεύτερη ισοπαλία στο παιχνίδι (60-60, 33’40’’) με την αντίπαλό της να ξεφεύγει για μία ακόμη φορά (71-64, 36’), πριν γραφτεί το τελικό 73-68.

Δεκάλεπτα: 27-16, 38-37, 56-53, 73-68

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Τσινέκε Κ., Τσινέκε Ελ. 6, Σύρρα 6, Παπαμιχαήλ 2, Τζόνσον Ουόκερ 35, Μπαλτά 1, Σμιθ 7, Νάιτ 16

Δάφνη Αγ. Δημητρίου (Μπουμπούς): Τζέιμς 17, Αλεξανδρή 4, Σουλτάνη, Γούναρη 8, Τετενέ 6, Σακελλαρίδου, Τσίντομ 17, Μπράουν 16

Δήλωση Νίκου Δουβίτσα: «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ντέρμπι. Εμείς στοχεύσαμε στο inside game και πιστεύω ότι πετύχαμε το πλάνο μας. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πέρναμε κάποιες διαφορές και τις χάναμε μόνοι μας με κάποιες λάθος επιλογές και λάθος πάσες. Πιστεύω ότι την Κυριακή θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Πετύχαμε τον στόχο μας και για πρώτη φορά είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό»

Δήλωση Jade Walker: «Εφαρμόσαμε το πλάνο μας και ειδικά στο τέλος σφίξαμε πολύ την άμυνα. Κάναμε μια πολύ εμφάνιση και βγάλαμε καλές δημιουργίες. Έβαλα αρκετά καλάθια, αλλά αυτό έγινε χάρη στις συμπαίκτριές μου»

Δείτε ολόκληρο τον χθεσινό ημιτελικό και τις on camera δηλώσεις.

Προηγουμενο αρθρο
Εγκαίνια-Grand Opening Αγριλίδες Gallery
Επομενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.