HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΚάποιος το καταδίκασε να υποφέρει, εσύ κάνε τη διαφορά και βοήθησέ το

Κάποιος το καταδίκασε να υποφέρει, εσύ κάνε τη διαφορά και βοήθησέ το

Βόνιτσα: Σκυλιά άρρωστα, σκελετωμένα από την ασιτία σε ιδιωτικό χώρο έτρωγαν ακόμα και τα φύλλα των δέντρων

Στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας εννιά σκυλιά εντοπίστηκαν σε περιφραγμένο χώρο ιδιωτικής επιχείρησης σκελετωμένα από την ασιτία, άρρωστα, να αιμορραγούν, ενώ κάποια από τα ζώα από την πείνα τους έτρωγαν ακόμα και τα φύλλα των δέντρων. Πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες της περίφραξης οι εθελοντές του φιλοζωικού και πολιτιστικού συλλόγου «Animal Care Lefkas» στις 12 Μαΐου είδαν αυτά τα πλάσματα εξαθλιωμένα, ό,τι τους είχαν περιγράψει (καθώς ενημερώθηκαν μέσω facebook) τελικά ίσχυε.

Η καταγγελία έγινε την ίδια μέρα στο Α.Τ. Βόνιτσας και ιδιοκτήτης των ζώων σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όμως δυστυχώς καμία άλλη πληροφορία για την υπόθεση μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστή καθώς όσο και αν και ρωτήσαμε εκπρόσωπο του «Animal Care Lefkas» δεν λάβαμε καμιά απάντηση ούτε για το αν επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, αν ορίστηκε δικάσιμος για την υπόθεση, αν στο χώρο έχουν πρόσβαση οι φιλόζωοι, οι οποίοι θέλουν να τα βοηθήσουν.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το «Animal Care Lefkas» είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κακοποίησης που έχουν υποστεί αυτά τα ζώα.

Τα σκυλιά τα έβλεπαν για πολύ καιρό έτσι περίοικοι αλλά δεν κατήγγειλαν τον ιδιοκτήτη τους και τελικά το σωματείο ενημέρωσε μια Αγγλίδα κάτοικος της περιοχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πωλούσε τα κυνηγόσκυλα. Την ερχόμενη Δευτέρα νομοκτηνίατρος αναμένεται να εξετάσει τα ζώα, που παραμένουν στην κατοχή του δράστη. Δυστυχώς ο Δήμος Βόνιτσας δεν έχει συστήσει κατά παράβαση της νομοθεσίας ούτε πενταμελή επιτροπή και στα θέματα αναφορικά με την διαχείριση των ζώων παραμένει αμέτοχος.

50

51

53

54

56

57

59

60

15 Μαίου

Οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έστω ενα να ενημερώσει το AnimalCare Lefkas.Η υπόθεση ειναι ακόμη ανοιχτή στα χέρια του εισαγγελέα Λευκαδας. Θα υπάρξει ενημέρωση για την εξέλιξη. Ενα μεγάλο μπράβο στους αστυνομικούς του ΑΤ Βονιτσας που χωρίς δεύτερη σκέψη οδήγησαν τον ιδιοκτήτη στο τμήμα με την διαδικασία του αυτοφώρου.

17 Μαίου

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 7 ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΛΑ!
2 φιλοξενείες έχουν βρεθεί και σύντομα αυτά τα δυο σκυλιά θα σωθούν.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΕΣ/ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΣΙΟΝ
ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ -ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ- ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 7 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ

18 Μαίου

5 ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΛΑ! —
Είναι πραγματικά συγκινητικό, το ότι οι φιλοξενίες που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα είναι από ανθρώπους που έχουν μαζέψει τόσα αδέσποτα, που κυριολεκτικά έχουν φτιάξει καταφύγια.

Όμως, χρειαζόμαστε ΕΣΕΝΑ να κάνεις την υπέρβαση και να ανοίξεις την πόρτα σου για να σωθεί ένα βασανισμένο πλάσμα.

Κάποιος το καταδίκασε να υποφέρει, εσύ κάνε τη διαφορά και βοήθησέ το με φιλοξενία.

Προηγουμενο αρθρο
«Πλάκα»: η σχεδόν άγνωστη παραλία της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.