HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚέντρο δια Βίου Μάθησης Δήμου Λευκάδας

Κέντρο δια Βίου Μάθησης Δήμου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λευκάδας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Λευκάδας στο οποίο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Λευκάδας συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έως 15-03-2015 για τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (π.χ Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων κ.α.)
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (π.χ Οικολογικές λύσεις για το σπίτι, Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες κ.α.)
3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (π.χ. Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) , Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ), Δημιουργία Ιστοσελίδας κ.α.)
4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ( π.χ. Ιταλική Γλώσσα Ι &ΙΙ, Γερμανική Γλώσσα Ι & ΙΙ , Αγγλική Γλώσσα Ι & ΙΙ, Ρωσική Γλώσσα, Γαλλική Γλώσσα κ.α.)
5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ( π.χ. Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κ.α.)
6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ (π.χ. Εικαστικό Εργαστήρι, Εργαστήρι μουσικής κ.α.)
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ (π.χ. Μετανάστες- Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή,κ.α).

ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
1. Δεξιότητες Αυτόνομης διαβίωσης
2. Άθληση στην Τρίτη Ηλικία

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Λευκάδας www.lefkada.gov.gr
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.
Απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας. Η αίτηση ισχύει για όλη την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015.
Η ημερομηνία έναρξης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος εξαρτάται από τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευομένων. Η επιλογή των εκπαιδευομένων γίνεται με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης τους.
Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθύνεστε από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρες 9:00 – 13:30 στο γραφείο του ΚΔΒΜ Λευκάδας:
• Δ/νση:Θεοδώρου Στράτου 1 (πρώην Κ.Ε.Κ. Νομαρχίας, έναντι ΟΤΕ)
• Τηλ.: 26450 25910
• email: kdvm176@gmail.com

Για τους ενδιαφερόμενους εκτός της πόλης της Λευκάδας οι αιτήσεις είναι διαθέσιμες στα ΚΕΠ κάθε περιοχής.

Λευκάδα 19-01-2015

 

Προηγουμενο αρθρο
Διαγωνισμός ενοικίασης ξενοδοχείου «ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ»
Επομενο αρθρο
Φιλικοί αγώνες των σωματείων του ΕΥΚΛΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.