HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚέντρο Πρόληψης Νομού Λευκάδας

Κέντρο Πρόληψης Νομού Λευκάδας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΔΙΑΥΛΟΣ»

Στράτου Τσέγιου 9
31 100, ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλ. 26450 24248 Fax:26450 23176
Εmail: keprolef@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ- Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Λυγιάς, υλοποίησε 2 δίωρες παρεμβάσεις στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης, όπου με βιωματικό τρόπο διαπραγματευτήκαμε ζητήματα άγχους και αλλαγής και τι σημαίνει για τα παιδιά η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Η παρέμβαση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Σοφία Ασπρογέρακα- Αργύρη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης και ευχαριστούμε πολύ για τη διευκόλυνση που παρείχαν, τον Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς κ. Μακρή Βασίλη, καθώς και τη δασκάλα της ΣΤ’ τάξης κα Κεφαλά Δήμητρα.

Μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών, που δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε. Η αλλαγή αυτή είναι κάτι παραπάνω από αλλαγή τάξης. Αποτελεί μια ολόκληρη διαδικασία, μια μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από το γνώριμο στο άγνωστο, από την υπακοή στην αναζήτηση… Όλα τα παιδιά σε αυτή τη μετάβαση φοβούνται και έχουν άγχος για αρκετά πράγματα που για εμάς τους μεγάλους μπορεί να φαντάζουν απλά, αλλά για τα παιδιά μας δεν είναι.

Παράλληλα διοργανώθηκε και ομιλία στους γονείς των παιδιών του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Λυγιάς, σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Θέμα της συνάντησης: Γονείς – Παιδιά και Όρια, μια δύσκολη ισορροπία.

Ομιλήτρια: Σοφία Ασπρογέρακα –Αργύρη.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για τη συμμετοχή τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Κ.Π.
ΣΟΦΙΑ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ-ΑΡΓΥΡΗ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

WP_001018

WP_001025

WP_001022

Προηγουμενο αρθρο
Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 1ου Δημοτικού σχολείου Λευκάδας: «Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ»
Επομενο αρθρο
Η εκπαίδευση στη Λευκάδα τιμά τον μεγάλο συγγραφέα Λευκάδιο Χερν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.