HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚαι αν ήσουν εσύ; – Έκθεση στο ΕΠΑΛ Λευκάδας

Και αν ήσουν εσύ; – Έκθεση στο ΕΠΑΛ Λευκάδας

Στο πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων σάς προσκαλούμε στην έκθεση με τίτλο «Και αν ήσουν εσύ;», που θα λάβει χώρα στο σχολείο μας στις 23 και 24 Μαΐου 2018.

Είναι μία έκθεση με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εστιάζουμε αφενός στον αντιρατσισμό και τη διαφορετικότητα (στους άξονες της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης), αφετέρου στην αρετή και στην παιδεία (στους άξονες του οικουμενικού ελληνικού πνεύματος). Στοχεύουμε μέσα από τη χρήση διαφόρων μέσων, όπως κατασκευών, εικόνας και ήχου να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις αλλά και τις συνειδήσεις όλων μας!

Ο λόγος του Μ. Αλεξάνδρου στην Ώπη της Ασίας, με τον οποίο κοσμήσαμε την αφίσα μας, είναι μια σύγχρονη λογοτεχνική έμπνευση του Χρήστου Ζαλοκώστα, γραμμένη στο βιβλίο του «Μέγας Αλέξανδρος, ο πρόδρομος του Ιησού», βασισμένη σε κείμενο του Πλουτάρχου (“Περί της Αλεξάνδρου Τύχης και Αρετής- Λόγος Α΄”), που θα αναλυθεί στην εκδήλωση.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν στις 11.00΄ την Τετάρτη 23 Μαΐου.

Προηγουμενο αρθρο
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας: πικετοφορία Πέμπτη 24 Μάη
Επομενο αρθρο
Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.