HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚαλοκαίρι στη Λευκάδα: Η καλύτερη κρέπα είναι στο Νυδρί

Καλοκαίρι στη Λευκάδα: Η καλύτερη κρέπα είναι στο Νυδρί

Από τον Ζώη Χαλκιόπουλο (Μr. Z)

Αν θες να είσαι ανεξάρτητος (ακτοπλοϊκά) και αγαπάς τις διαδρομές με το αυτοκίνητο, τότε η καταπράσινη Λευκάδα είναι ξεκάθαρα αυτό που ζητάς. Να πας στο μοναδικό μοναστήρι της Φανερωμένης για να δεις τον φοβερό ζωολογικό κήπο με τα εξωτικά ζώα που έχουν φτιάξει οι μοναχοί και να αγναντέψεις τη θέα από κει. Να πας επίσης στο Μουσείο Φωνογράφου στην Καρυά. Ο κύριος Χρήστος μαζεύει ραδιόφωνα και φωνόγραφους από το ’60 – Μοναστηράκια, Κολωνάκια κ.λπ. Κάποτε οι σχέσεις του με τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηνών τού απέφεραν πολλά σπάνια κομμάτια που πλούσια σπίτια περιφρόνησαν και πέταξαν στα σκουπίδια. Μην ξεχάσεις να πας και στο ακρωτήρι της Σαπφούς, μετά το Πόρτο Κατσίκι. Θα σαστίσεις με τη θέα του γκρεμού δίπλα στον φάρο.

Τα φανταστικά νερά του Μύλου στον Άγιο Νικήτα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τα φανταστικά νερά του Μύλου στον Άγιο Νικήτα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Να φας στου Ράκια στη Χώρα, δίπλα στον Άι-Μηνά – φρέσκο ψάρι και θαλασσινά σε φανταστικές τιμές. Δίπλα στο ιχθυοπωλείο, αριστερά στο μικρό καλά κρυμμένο ουζερί του. Επίσης, αν γουστάρεις σούβλα (κοκορέτσι, φρυγαδέλι, σπληνάντερο, κοντοσούβλι κ.λπ.), τα πλατάνια είναι αυτό που θες. Η ταβέρνα του Στάθη και της Κατερίνας στα Λαζαράτα. Γλύκισμα. Τις Κυριακές, η καλύτερη φάση συμβαίνει στο καφενείο του Μπιρμπίλη, στον Κάβαλο. Μετά τη μία το μεσημέρι, σούβλες, κρέας, τηγανητή πατάτα κομμένη στο χέρι και χωριάτικη, όλα από τον κήπο του σε τιμές σπέσιαλ. Αν είσαι τυχερός, θα σου ρίξει και κούρεμα, καθώς μες στο καφενείο, πέρα από το φαΐ και τα ποτά από 2 ευρώ (καφές 0,50 σεντς), υπάρχει και κρυμμένο κουρείο. Θα φας επίσης καλά (ποιοτικά, γρήγορα και οικονομικά) στη Μαργαρίτα. Στη Χώρα, με θέα τα ιστιοπλοϊκά. Διάλεξε γαριδομακαρονάδα. Τέλος, η καλύτερη κρέπα είναι στο Νυδρί. Το Peter’s Place έχει τα skills και τη μαγεία. Πρώτη φορά που είδα στη ζωή μου να σπάνε αυγό μες στην κρέπα και να τηγανίζεται εκεί.

2

Να μείνεις στα Ασπρογερακάτα του Δήμου Σφακιωτών, ένα χωριό που είναι ένα με τη φύση, με δικό του δρόμο προς τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Στο Studio Kostas με τα λευκαδίτικα εργόχειρα στους τοίχους και τον τεράστιο κήπο με τα φερ φορζέ και το γρασίδι. Κοκτέιλ και ποτά θα πιεις στην Ταράτσα, το πιο ιδιαίτερο μαγαζί στη Χώρα της Λευκάδας. Εκεί μόνο θα ακούσεις από Mos Def μέχρι Larry Gus και από Demis Roussos μέχρι Γεράσιμο Λαβράνο. Από ψηλά, με θέα τη θάλασσα και κρυφή είσοδο από την παιδική χαρά από πίσω. Για ποτά και χορό στο Joy, μέσα στην Αγορά, με καθημερινά guest DJ sets από την Αθήνα. Βουτιές σωστές θα κάνεις στο χωριό του Άγιου Νικήτα, στα φανταστικά νερά του, με τον Μύλο (στα αριστερά του, όπου πας με καραβάκι) και τη Σπηλιά της Φώκιας για εξερεύνηση στο ενδιάμεσο – εκεί πας κολυμπώντας. Επίσης, στο Κάθισμα, που αριστερά και δεξιά (εκεί όπου αρχίζουν και τελειώνουν τα αμέτρητα χιλιόμετρά του) διαθέτει φοβερές καβάτζες με βράχια και μικρούς κολπίσκους. Μην ξεχάσεις να πας στο Αβαλί, τη μία από τις τρεις μαγικές θάλασσες στο Καλαμίτσι, με super tropical καντίνα από πάνω. Τέλος, μην παραλείψεις να βουτήξεις στα νερά του Πόρτο Κατσίκι. Μοναδική εμπειρία!

Πηγή: www.lifo.gr

Προηγουμενο αρθρο
Γιορτή Φακής Εγκλουβής
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση για συμμετοχή εργαζομένων σε επιδοτούμενα σεμινάρια ΛΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.