HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαλοκαιρινή και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην πόλη της Λευκάδας

Καλοκαιρινή και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην πόλη της Λευκάδας

Ηλιόλουστη και η σημερινή δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην πόλη της Λευκάδας. Σα να ‘ρθε λες η Άνοιξη, μέρα Λαμπριάτικη σχεδόν.

DSC_0348

Όπως ήταν φυσικό πολύς κόσμος ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού, βρήκαν ευκαιρία λίγο πριν το μεσημέρι, να απολαύσουν το καφεδάκι τους έξω και να γευτούν τις ζεστές ακτίνες του ήλιου.. Γεμάτη ήταν η κεντρική Πλατεία, το ίδιο και τα καφέ της παραλίας.

DSCN9319

«Οι γλάροι είναι οι σύντροφοι των ναυτικών, των ψαράδων, των ρομαντικών και των ονειροπόλων».

DSCN9335

Όσοι βρεθήκαμε στην παραλία σήμερα είχαμε την ευκαιρία να μας κάνουν συντροφιά και να παίξουν μαζί μας τα γλαρόνια. Πλήθος πουλιά βουτούσαν στο κανάλι για τροφή και πετούσαν χαρίζοντας μας πανέμορφες εικόνες.

DSC_0371

Αλλά και η Λιμνοθάλασσα της Λευκάδας σήμερα ήταν στις δόξες της. Λες και τα πουλιά χαιρόταν μαζί μας αυτή την ηλιόλουστη, όμορφη και γιορτινή μέρα.

DSCN9349

Κοντά στο σπιτάκι του Ιχθυοτροφείου, λίγο μετά τη γέφυρα, πλήθος τσικνιάδων παρέα με πελεκάνους έδιναν ρεσιτάλ ανεπανάληπτων εικόνων με τα πετάγματα τους.

DSC_0403

Οι αγριόπαπιες ως άλλοι κωπηλάτες έκαναν τις δικές τους διαδρομές σε πιο ρηχά νερά, στα Βαρδάνια.

DSC_0419

Ας χαρούμε τις όμορφες εικόνες που μας χαρίζει αυτό το νησί. Ας γεμίσουμε το νου και τη ψυχή μας με χάρη, ομορφιά και απλότητα. Ίσως πάρουμε δύναμη να βγάλουμε πέρα το «βαρύ» χειμώνα που μας περιμένει.

DSC_0385

Προηγουμενο αρθρο
Τα Κάλαντα - Στρατής Τσίρκας
Επομενο αρθρο
Χριστούγεννα της Διασποράς !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.