HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τις δ/ξεις των άρθρων 95 του Ν.3463/2006 και 67 του Ν.3852/10 και την υπ΄αριθ. 7079/25.02.15 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 στο Διοικητήριο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

ΘΕΜΑ 1: Απόφαση Δ.Σ. για την απόσυρση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ένταξης της πράξης «Δημιουργία χώρου προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, εγκατάσταση δεματοποιητή, κατασκευή μονάδας Προεπεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποίησης Δήμου Λευκάδας» με κωδικό ΟΠΣ 5002806.

Εισηγητές: Κων/νος Δρακονταειδής, Δήμαρχος, Αμαλία Φραγκούλη, Πρ/νη Αυτοτελούς Τμήμ. Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής

ΘΕΜΑ 2: Απόφαση Δ.Σ. για υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον Άξονα Προτεραιότητας 14 ««ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ)» στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της πράξης- «Δημιουργία χώρου προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, εγκατάσταση δεματοποιητή, κατασκευή μονάδας Προεπεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποίησης Δήμου Λευκάδας» προϋπολογισμού 6.912.015,51 €
Εισηγητές: Κων/νος Δρακονταειδής, Δήμαρχος, Αμαλία Φραγκούλη, Πρ/νη Αυτοτελούς Τμήμ. Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα και για τα δύο ανωτέρω θέματα επειδή:

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη η χρηματοδότηση και η κατασκευή της ΜΟΠΑΚ και η ένταξή της σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Μετά από συνεννόηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης, μας γνωστοποιήθηκε ότι επίκειται άμεσα η έκδοση νέας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη της πράξης «Δημιουργία χώρου προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, εγκατάσταση δεματοποιητή, κατασκευή μονάδας Προεπεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποίησης Δήμου Λευκάδας» προϋπολογισμού 6.912.015,51 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον Άξονα Προτεραιότητας 14 ««ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ)» στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Προϋπόθεση για την υποβολή νέας πρότασης ένταξης είναι η λήψη αποφάσεων του Δημοτ. Συμβουλίου για απόσυρση της προηγούμενης πρότασης ένταξης της πράξης «Δημιουργία χώρου προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, εγκατάσταση δεματοποιητή, κατασκευή μονάδας Προεπεξεργασίας απορριμμάτων και Κομποστοποίησης Δήμου Λευκάδας» με κωδικό ΟΠΣ 5002806 και η έγκριση υποβολής επικαιροποιημένης πρότασης στη νέα πρόσκληση.
Η οποιαδήποτε χρονική καθυστέρηση θα είναι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΚΟΓΚΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου στο Νησάκι Κουκουμίτσα Βόνιτσας
Επομενο αρθρο
Festa Del Canale 2017

1 Σχόλιο

  1. anwnimos
    13 Ιουλίου 2017 at 09:46 — Απάντηση

    Πόσο ενδιαφέρον είναι να ακούς ολους τους συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που κατά καιρούς εκφράζονται αγανακτισμένοι για την κατάντια της Ευρώπης, για το ανάλγητο νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της, να τρέμουν στην πιθανότητα μπας και χάσουν την ένταξη στη ευρωπαικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. Είναι η ίδια Ευρώπη που δεν του αρέσει του Δημάρχου και των κατασυριζαίων κομματικών αντιδημάρχων που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στους λαούς. Πόσο μικρότητα από ορισμένους πολυαριστερούς της συμπολίτευσης να αγωνιούν κι αυτοί μπας και χάσουμε τα λεφτά των Ευρωπαίων. Και βεβαίως το πλέον κορυφαίο να ακούς από τον επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης του κκε που σε κάθε τοποθέτηση του να κατακεραυνώνει την Ευρώπη των λυκοσυμμαχιών, του κεφαλαίου , των πολυεθνικών, της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας να τρέμει κι αυτός μπας και κινδυνέψουμε να απενταχτούμε από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Θέλουμε τις επιδοτήσεις της Ευρώπης για να ξεβροσμίσουμε από τα σκουπίδια που οι ίδιοι δημιουργούμε και στοιβάζουμε επίγεια και αιγιάλια και δε θέλουμε βέβαια τους κανόνες και τις υποχρεώσεις της Ευρώπης!!!! Αυτό είναι το τοπικό αριστερό πολιτικό επίπεδο…..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.