HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚινητοποιήσεις για την μη έγκριση τμημάτων προσανατολισμού στο ΓΛΤ Καρυάς

Κινητοποιήσεις για την μη έγκριση τμημάτων προσανατολισμού στο ΓΛΤ Καρυάς

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΔΡΑ: 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
elme.lefkadas@gmail.com
Λευκάδα 10-10-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να μην εγκρίνει τμήματα προσανατολισμού στην Β’ Λυκείου του Γυμνασίου και των ΓΛΤ Καρυάς. Εμείς επισημαίνουμε τα εξής:

Κατανοούμε όλοι πως Λύκειο χωρίς τμήματα προσανατολισμού δεν νοείται και με τον τρόπο αυτό δρομολογείται το κλείσιμο του σχολείου της Καρυάς.

Το πρόβλημα δημιουργείται (και) λόγω του παράλογου νόμου ο οποίος συνδέει την έγκριση τμημάτων με την κατηγορία του σχολείου. Ιδιαίτερα το σχολείο της Καρυάς, ενώ εξυπηρετεί μαθητές από πολύ μακρινές, ορεινές περιοχές, με κακό οδικό δίκτυο, το ίδιο το σχολείο έχει χαμηλή κατάταξη. Έτσι το κλείσιμο των Λυκειακών τάξεων θα δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στους μαθητές της ορεινής Λευκάδας αλλά και κινδύνους λόγω της μετακίνησής τους.

Δύο χρονιές τώρα το Υπ. Παιδείας εγκρίνει διαρκώς τμήματα κατά παρέκκλιση. Αυτό ακυρώνει ούτως ή άλλως στην πράξη το σκεπτικό της νομοθεσίας. Εμείς απαιτούμε σε πρώτη φάση την κατά παρέκκλιση έγκριση των τμημάτων προσανατολισμού της Καρυάς και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πλήρη κατάργηση του νόμου αυτού, τον οποίον το ίδιο το Υπουργείο έχει απαξιώσει.

Την προηγούμενη χρονιά χρειάστηκαν 4 μήνες κινητοποιήσεων των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων κλπ, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να πειστεί για την αναγκαιότητα έγκρισης κατά παρέκλιση των τμημάτων αυτών. Ας ξεκαθαρίσει άμεσα το Υπουργείο την στάση του. Από την πλευρά μας οι εκπαιδευτικοί είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ξανά τον αγώνα μας και προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.) και καλώντας τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 12.00 το μεσημέρι.

Επίσης καλούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρυάς, την Ένωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας καθώς και όλους τους φορείς, που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους επί του θέματος, να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΡΥΑΣ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
3ωρη στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.)
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (12:00)
Πορεία με κορύφωση σε Περιφέρεια και Δήμο Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Πέτρος Μαλακάσης: Με τον εθελοντισμό να ξαναθυμηθούμε τις αξίες της Ιατρικής
Επομενο αρθρο
18 Μουσεία και Βιβλιοθήκες στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.