HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με άρωμα γυναίκας η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της Πειραιώς. Η επί τρεις θητείες ευρωβουλευτής της ΝΔ (1999,2004, 2009) θα δώσει την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε μια περιφέρεια όπου σήμερα η ΝΔ έχει μειωμένη εκπροσώπηση. Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου έλκει την καταγωγή της από την Ζάκυνθο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και συνεχίζει να διατηρεί στενές επαφές με τις τοπικές κοινωνίες.

Το βιογραφικό του πολιτικού στελέχους της ΝΔ είναι πλούσιο. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση επίσης στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Το 1998, η Ρόδη Κράτσα εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων με τη ΝΔ. Για πρώτη φοράεξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 1999, συμμετέχοντας στις Επιτροπές Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τις ΄Ισες Ευκαιρίες αλλά και στις Αντιπροσωπείες συvεργασίας και σχέσεων με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία και με χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το 2004, επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα, συμμετέχοντας αυτήν την περίοδο στις Επιτροπές Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, Μεταφορών και Τουρισμού, Ελέγχου των Προϋπολογισμών αλλά και στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, από το 2007 – 2011 (εξελέγη δύο φορές καθώς μεσολάβησαν ευρωεκλογές).

Στις Ευρωεκλογές του 2014, τις πρώτες που πραγματοποιήθηκαν με σταυρό προτίμησης, ήταν υποψήφια και πάλι για την ευρωβουλή αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Συγκέντρωσε 110.664 σταυρούς προτίμησης και τερμάτισε στην 8η θέση μεταξύ των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Στις 26 Ιουνίου 2014, με απόφαση του πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”. Επί σειρά ετών είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης – Βραβείο “Γυναίκες της Ευρώπης” (AIPFE).

Γύρω στις 15 Οκτωβρίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τους υποψηφίους που θα στηρίξει η ΝΔ για τις περιφέρειες. Είναι η πρώτη προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποθαρρυνθούν τα «αντάρτικα» και οι υποψήφιοι να προχωρήσουν σε συμμαχίες.

ΠΗΓΗ: www.pronews.gr

Προηγουμενο αρθρο
Σταφυλοσυγκέντρωση στις «Πλαγιές» του Αγίου Ηλία
Επομενο αρθρο
Μπάμπης, ο Αθέλητος Γόης!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.