HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚλειστές οι υπηρεσίες της ΠΙΝ την 8η Ιανουαρίου

Κλειστές οι υπηρεσίες της ΠΙΝ την 8η Ιανουαρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλειστές οι υπηρεσίες της ΠΙΝ την 8η Ιανουαρίου, ημέρα εκδίκασης στο ΣτΕ, της προσφυγής κατά της παραχώρησης των αεροδρομίων

Το θέμα «Πρόταση για διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 8-1-2016, ημέρα εκδίκασης από το ΣτΕ της προσφυγής της ΠΙΝ κατά της παραχώρησης των αεροδρομίων», εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι την 8η Ιανουαρίου αναμένεται να συνεκδικαστεί η προσφυγή της ΠΙΝ κατά της απόφασης παραχώρησης των αεροδρομίων μαζί με την προσφυγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλων φορέων και πρότεινε να μείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως μήνυμα προς όλους για τη σημασία που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες στο θέμα.
«Ήδη έχουμε ενημερωθεί από την ΟΣΥΠΑ ότι ετοιμάζουν και εκείνοι μια κινητοποίηση την ίδια ημέρα και θα πρέπει να δείξουμε το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών, να ζητήσουμε από το ΣτΕ να δείξει την ανάλογη προσοχή, να ενσκήψει στο θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαλιατσάτος επίσης ενημέρωσε ότι σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα της ΠΙΝ και αύριο θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα, σχετικά με την άποψη του λαού των Ιονίων Νήσων για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. «Δεχθήκαμε λυσσαλέες επιθέσεις για το δημοψήφισμα. Εμείς δείξαμε πως θα πρέπει να ζητείται και να λαμβάνετε υπόψη η άποψη και η βούληση των πολιτών. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας και παρά τις αδυναμίες του εγχειρήματος, τις οποίες ποτέ δεν κρύψαμε, ανοίγει ο δρόμος για το μέλλον, για συνεισφορά του λαού στο διάλογο και τη λήψη συλλογικών αποφάσεων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων ο κ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι «απευθυνόμαστε στην καλή πλευρά των συμπολιτών μας και ζητάμε συμμετοχή όλων. Ποτέ δεν κρύψαμε ότι το δημοψήφισμα είναι άτυπο. Όμως με τις κινήσεις της Περιφέρειας αναδείξαμε το θέμα και αναγκάσαμε την άλλη πλευρά σε κινήσεις και λυσσαλέες αντιδράσεις. Είναι λάθος να επιμένετε σε μια ενιαία περίπου γραμμή απέναντι στο δημοψήφισμα. Καταλαβαίνω όσους το πράττουν εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας τους, όσους θέλουν από άποψη να παραχωρηθούν τα αεροδρόμια, οι υπηρεσίες και οι κρατικές δομές, αλλά τους υπόλοιπους δεν τους κατανοώ».

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι θα εξαντληθούν όλοι οι τρόπο αντίδρασης και ήδη εξετάζεται προσφυγή στις Επιτροπές Αναφορών και Ανταγωνισμού της ΕΕ, κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και κατέληξε: «Ξέρουμε ότι απέναντί μας βρίσκονται υπέρτερες δυνάμεις αλλά καλούμε όλους έστω και την ύστατη ώρα να έρθετε μαζί μας στον αγώνα για την αλήθεια και το δίκαιο, αντί να μας πετάτε πέτρες. Η Αυτοδιοίκηση προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της να αναδείξει το θέμα, υπερασπιζόμαστε το λαό και τα συμφέροντα του λαού των Ιονίων Νήσων και προσπαθούμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε».

Την άποψη ότι «συνεχίζεται με προκλητικότατο τρόπο η παραχώρηση του συνόλου των περιφερειακών αεροδρομίων, που αποτελεί μεγάλο χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις» κατέθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Θόδωρος Γουλής, υπερψηφίζοντας την πρόταση του Περιφερειάρχη για κλείσιμο των υπηρεσιών την 8η Ιανουαρίου, κάνοντας όμως κριτική για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

«Ο κρατισμός και οι φοβίες δεν βοηθούν» δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σπύρος Σπύρου ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για μη τήρηση όσων είχε προεκλογικά υποσχεθεί. «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία μας» είπε ψηφίζοντας αρνητικά. «Κλείνετε τις υπηρεσίες για την τιμή των όπλων, δεν θα αλλάξετε τη ροή των γεγονότων και θα ψηφίσουμε αρνητικά» δήλωσε από τη δική του πλευρά εκ μέρους της παράταξης «Μεγάλο Ιόνιο» ο Γιώργος Τσιλιμιδός, ενώ κριτική άσκησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Επτανησιακή Αναγέννηση» Γιώργος Καλούδης ζητώντας να ψηφιστεί δαπάνη για μετακίνηση των εργαζομένων της ΠΙΝ στην Αθήνα και διαδήλωση έξω από το ΣτΕ καθώς και άλλες δράσεις.

Η πρόταση του Περιφερειάρχη ψηφίστηκε με 17 ψήφους υπέρ (οι περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και οι κ.κ .Γουλής, Κορφιάτης και Κουρής), 4 κατά (οι κ.κ. Σπύρου, Μπιάγκης, Τσιλιμιδός και Σαλβάνος), 3 λευκά (οι κ.κ. Καλούδης, Σαρλής και Βερύκιος) και 1 αποχή (ο κ. Μεταλληνός)

Προηγουμενο αρθρο
Ευκαιρίες εργασίας στη Λευκάδα από 28/12 έως 03/01/2016
Επομενο αρθρο
Η Χριστουγεννιάτικη Πανσέληνος της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.