HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚύριον Μάρκο Νικητάκη, ενταύθα

Κύριον Μάρκο Νικητάκη, ενταύθα

Κύριε αντιδήμαρχε,

γνωρίζω, πως για το θέμα που θα εκθέσω παρακάτω δεν είστε άμεσα αρμόδιος. Τόσο όμως εσείς, όσο και όλη η νέα Δημοτική αρχή, είστε σαν το μαέστρο στην ορχήστρα. Μπορείτε δηλαδή αν κουνήσετε το χέρι σας, με ή χωρίς μπαγκέτα, να πάρει μπρος η κατάσταση. Αλλά σας παρακαλώ όλους, αν έχετε βούληση να κάνετε κάτι, μη βάλετε το πρόβλημα σε δημόσια διαβούλευση… Τι να διαβουλευτείς για ένα θέμα που βγάζει …μάτι.

Βάλατε ως γνωστό σε διαβούλευση το «σχέδιο κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων» και δικαιώνετε όσους υποστηρίζουν πως μας ψιλοκοροϊδεύετε και δεν έχετε βούληση να λύσετε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που έχει γίνει γάγγραινα στα σπλάχνα του νησιού, που κατατάσσει την πόλη και το νησί ανάμεσα στις τριτοκοσμικές περιοχές. Όταν η ασυδοσία, η παρανομία και η αναρχία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο τι διαβουλεύεστε και με ποιον κύριε αντιδήμαρχε; Έχετε ακούσει κανέναν να διαβουλεύεται πριν… σπάσει αυγά;

Γνωρίζω ότι τα εμπόδια είναι μεγάλα, το κατεστημένο της παρανομίας έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού, αλλά γι’ αυτό σας ψηφίσαμε, μήπως και καταφέρετε κάποια χτυπήματα εναντίον του.

Έχουμε ακόμα ως χώρα κάκιστες εμπειρίες σε ότι αφορά «τις διαβουλεύσεις». Θυμάστε φαντάζομαι πότε ακούσαμε για πρώτη φορά να γίνεται λόγος γι’ αυτές, και ποιος προσπάθησε να τις εφαρμόσει; Γνωρίζετε φαντάζομαι και τη συνέχεια…

Δεν ξέρω αν οι δρόμοι της πόλης μας είναι κοινόχρηστοι χώροι. Πρέπει όμως να είναι ανοιχτοί ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες να πάνε στη δουλειά τους, στο γιατρό, στη βόλτα τους. Το ίδιο και τα πεζοδρόμια ή έστω μέρος αυτών.

Ο περιφερειακός δρόμος της πόλης μας είναι ένα τεράστιο πάρκινγκ. Δίνουμε τη χειρότερη εικόνα σε κάθε επισκέπτη. Δείχνουμε αδιαφορία και αναλγησία στους πολίτες και στους ξένους, αφού, σε ότι αφορά την οδό Άγγελου Σικελιανού έχουμε καταστήσει αδύνατο το βάδισμα δίπλα στο κανάλι.

Όσον αφορά την οδό Γολέμη εδώ στ’ αλήθεια ισχύουν οι νόμοι της ζούγκλας. Πως αλλιώς να εξηγήσω το διπλό και τριπλό παρκάρισμα; Πως αλλιώς να εξηγήσω ότι κλείνει ο μισός δρόμος; Τι έχετε να πείτε στον ταλαίπωρο νομοταγή πολίτη που παρκάρει το αυτοκίνητο του κανονικά, εκεί που επιτρέπεται, και όταν επιστρέψει να το πάρει, βλέπει να τον έχουν κλείσει δυο αυτοκίνητα; Τι έχετε να του πείτε όταν χρειάζεται ένα τέταρτο της ώρας να απεμπλακεί και εισπράττει επί πλέον και ειρωνεία από τους παραβάτες επειδή τους διέκοψε από το ευγενές σπόρ της «καφεποσίας»;

Παρακαλώ πολύ, κάνετε κάτι, αλλά μακριά από διαβούλευση! Είναι γνωστό πως: «Στην Ελλάδα αν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, δημιουργείς επιτροπή για την επίλυσή του»!

Γ.Κ.

Υ.Σ. Ελπίζω οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας να τραβήξουν τις κατάλληλες φωτογραφίες, για την περίπτωση που δεν γίνομαι αρκετά σαφής.

DSCN3216

DSCN3217

agelu sikelianu

Προηγουμενο αρθρο
«Το λέει» ή «δεν το λέει»;
Επομενο αρθρο
Μουσικό μεζεδοπωλείο ο «Αχινός»

2 Σχόλια

  1. ΝΩΝΤΑΣ Σ.
    14 Δεκεμβρίου 2014 at 12:15 — Απάντηση

    Τούτο μόνο έχω να πω: Στου κουφού (=Συριζαίου πολιτευόμενου) τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

  2. Αν.Κ.
    13 Δεκεμβρίου 2014 at 23:04 — Απάντηση

    Κυρια μου,καλα τα λετε. Αλλα μην ξεχνατε οτι αυτους που ψηφισατε.. ξερουν πολυ καλα να ριχνουν την μπαλα στην εξεδρα,δηλαδη να κανουν επιτροπες και βεβαια το νεοκοπο.. διαβουλευση!! Λες και θα αρθουν να διαβουλευτουν κ. Νικητακη μας, οι μονιμως μεγαλο-παρανομουντες. Η εχεις βουληση να λυσεις τα προβληματα η κανε διαβουλευσεις.Καταλαβαμε!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.