HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΛίγο πριν και λίγο μετά τη γέφυρα…

Λίγο πριν και λίγο μετά τη γέφυρα…

DSCN1531
Ξαφνιασμένος έδειχνε ο αρχάριος ερασιτέχνης ψαράς για το ψάρι που τράβηξε το καλάμι του, δίπλα στη γέφυρα. Το έβλεπα κι εγώ για πρώτη φορά, έμοιαζε με φίδι! Τελικα όπως μας είπαν οι γνωρίζοντες, πρόκειται για σμέρνα. Μοιάζει με χέλι και με φίδι. Έχει πολύ ισχυρά δόντια. Το δάγκωμά της είναι επικίνδυνο, ακόμα και για τον άνθρωπο. Ζει κοντά σε ακτές και μέσα σε κοιλότητες βράχων.

DSCN1537

DSCN1534

Μόλις περάσουμε τη γέφυρα αμέσως στα δεξιά μας, εννιά στις δέκα φορές θα συναντήσουμε τον Στάθη Πολίτη( Μούρμουρα) μέσα στη βάρκα του. Είναι ένας παραδοσιακός ψαράς της πόλης, από τους λίγους που έχουν απομείνει και είναι μια συμπαθητική φιγούρα σε γνωστούς και ξένους.

Συνεχίζοντας το δρομάκι μέσα στη θάλασσα μπορεί κανείς να αντικρύσει όμορφες εικόνες.

DSCN1568

DSCN1540

Δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ιχθυοτροφείου μια παλιά ξύλινη βαρκούλα παρά την εγκατάλειψη διατηρεί ακόμα την ομορφιά της.

DSCN1541

Τα αρμυρίκια έχουν πάρει πανέμορφο χρώμα.

DSCN1547

Το πάρκο της παραλίας και το ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ SΤΑR από απέναντι.

DSCN1556

DSCN1549

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας όπως φαίνεται από κείνη τη μεριά

DSCN1554
DSCN1560

Ένα πανέμορφο πλοίο

DSCN1553

DSCN1550
DSCN1557

Θαυμάζοντας τους Τσικνιάδες να πετούν πάνω από το Ιχθυοτροφείο.

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο
Επομενο αρθρο
Αναπαράσταση του Χωριάτικου Γάμου στην Καρυά

1 Σχόλιο

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    22 Οκτωβρίου 2014 at 15:28 — Απάντηση

    Η σμέρνα είναι ιδιαίτερα φιλική ,(σε αφήνει ακόμα και να την ταίσεις)και γίνεται πολύ επικίνδυνη μόνο όταν αισθανθεί ότι απειλείται. Αν την δούμε μέσα στην τρύπα της , θα τη δούμε με το κεφάλι έξω και με το στόμα ανοιχτό. Αυτό δεν είναι απειλή, αλλά ο τρόπος που αναπνέει. Τα δόντια της είναι πολύ κοφτερά και ότι πιάσει ΔΕΝ το αφήνει!!! Όσοι ξέρουν να την καθαρίσουν (έχει πάρα πολλά κόκαλα), σημαίνει πως ξέρουν και να την μαγειρεύουν. Γίνεται πολύ νόστιμη τσερέπα (στο φούρνο με πατάτες), αλλά και τηγανιτή κόβοντάς την σε ροδέλες. Το κρέας της είναι κάτασπρο και αν σου πουν τι έφαγες, μετά, δεν θα το πιστεύεις, ειδικά, αν έχεις μπροστά σου ένα κομμάτι από το κρέας της και μία φωτογραφία της από πριν.!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.