HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜέλη του οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας συμμετέχουν στη δράση «Ιπποκράτης» με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μέλη του οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας συμμετέχουν στη δράση «Ιπποκράτης» με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την οργάνωση <<ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ>> ζητήθηκε από τον οδοντιατρικό σύλλογο να στηριχθεί η δράση <<ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ>> 2-6/12/2019 που περιλαμβάνει: ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις από γιατρούς και οδοντιάτρους σε εθελοντική βάση.

Ο οδοντιατρικός σύλλογος κρίνοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει πλαισιώνοντας με μέλη του (εθελοντές οδοντιάτρους) και τις 5 μέρες της δράσης. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο σύλλογός μας εκτελεί προγράμματα αγωγής στοματικής υγείας σε παιδιά, σε εθελοντική βάση.

Η ανακοίνωση μας αυτή δημοσιοποιείται θέλοντας να τονίσουμε με έμφαση ότι τέτοιες δραστηριότητες στιγμιαία και χωρίς συνέχεια μπορούν να βοηθήσουν ελάχιστα.

Δεν μπορούν όμως,σε καμία περίπτωση,να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας. Ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν ΜΟΝΟ με γενναία και συνεχή χρηματοδότηση από το κρατικό προυπολογισμό, με πλήρη και μόνιμη στελέχωση σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, στο ύψος των απαιτήσεων του 21 ου αιώνα.

Θυμίζουμε εδώ ότι το οδοντιατρικό τμήμα του νοσοκομείου και κατ΄επέκταση και το τμήμα παροχής οδοντιατρικής θεραπείας με γενική αναισθησία σε ΑΜΕΑ παραμένουν κλειστά επί σειρά ετών.

Οδοντιατρικός Σύλλογος Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Πολιτιστικού Συλλόγου τσουκαλάδων
Επομενο αρθρο
Πάνθεον στα μέσα 10ετίας του 1950

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.