HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜαθήματα ιστιοπλοΐας Γερμανών ηθοποιών στη μαρίνα Λευκάδας

Μαθήματα ιστιοπλοΐας Γερμανών ηθοποιών στη μαρίνα Λευκάδας

ΚΕΡΚΥΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Αλυκές Ποταμού-49100 Κέρκυρα
Τηλ. : 6944375104
Πληροφορίες: Σπύρος Γαλιατσάτος
Ηλεκ. Δ/νση: spirosgaliatsatos@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ, 14-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Στη Μαρίνα Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν από 14 έως 20 Οκτωβρίου μαθήματα ιστιοπλοΐας 15 ηθοποιών Γερμανών και έξι εκπαιδευτών από την εταιρεία ‘Deutsche Schauspieler & Regie Marketing KG (DSRM)’. Τους παραπάνω συνόδευε τετραμελής ομάδα τηλεοπτικών λήψεων της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ‘ARD’. Οι ηθοποιοί εξετάστηκαν για την απόκτηση διπλώματος ιστιοπλοΐας από δύο γερμανούς εξεταστές στις 19 Οκτωβρίου, οι οποίοι αφίχθηκαν στον νησί για το σκοπό αυτό.

Η ομάδα είναι έτοιμη για τους επόμενους αγώνες που φέρουν τον τίτλο ‘’Regatta “The rose of charity sailing cup“.

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες – με συμμετοχή ηθοποιών και ιστιοπλόων όλων των κατηγοριών – πραγματοποιούνται τα τελευταία πέντε χρόνια για φιλανθρωπικό σκοπό, όπως η στήριξη του αρχείου δοτών μυελού των οστών για πάσχοντες από λευχαιμία, η στήριξη της ομάδας Γερμανών εθελοντών ναυαγοσωστών (DGzRS), που επιχειρούσαν στην Λέσβο (Σκάφος LINDEN) βοηθώντας την Ελληνική Ακτοφυλακή στην διάσωση προσφύγων και από αυτή την χρονιά η στήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης “ONE EARTH – ONE OCEAN”, που αποσκοπεί στον καθαρισμό και τη διάσωση των θαλασσών.

Αποσπάσματα τόσο της εκπαίδευσης των ηθοποιών όσο και των αγώνων προβάλλονται στην εκπομπή ‘Brisant’ του κρατικού γερμανικού καναλιού ‘ARD’. Λόγω της μεγάλης τηλεθέασης της εκπομπής και των επαναληπτικών της επεισοδίων συνεπάγεται για τον επιλεγμένο προορισμό της εκπαίδευσης και της διεξαγωγής των αγώνων, το καταλληλότερο μέσο προβολής του σε πολυπληθές τηλεοπτικό κοινό. Στην ιστοσελίδα http://www.roseofcharity.de/brisant.html είναι διαθέσιμα video των δύο προηγούμενων αθλητικών διοργανώσεων (Βουλιαγμένη – Μαρίνα Ζέας και Αργοσαρωνικός).

Η απόφαση των διοργανωτών να επιλέξουν τη Λευκάδα για την εκπαίδευση των ηθοποιών, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προβολής του νησιού στο μεγαλύτερο κανάλι της Γερμανίας. Η ομάδα αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί, στις 20 Οκτωβρίου. Οι ηθοποιοί ήταν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τις ομορφιές της Λευκάδας, κάτι που δήλωσαν στο εν λόγω κανάλι.

«Θα είναι ιδιαίτερη χαρά μας να φιλοξενήσουμε στο άμεσο μέλλον τη Regatta “The rose of charity sailing cup“ στη Λευκάδα», τόνισε μεταξύ των άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, κατά τη συνάντηση τους.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Π.Ε Λευκάδας, προσέφερε στην 25μελή ομάδα δείπνο καλωσορίσματος σε παραλιακό εστιατόριο, στο οποίο παρευρέθηκε η κ. Αρετή Πρίνου από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γερμανίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Λευκάδας κ. Λουκία Κατωπόδη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού – Πολιτισμού της Π.Ε. Λευκάδας κ. Σπύρος Ζαμπέλης.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δυναμικό παρών της Λευκάδας στην έκθεση Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Ζάππειο
Επομενο αρθρο
Tα φίδια που ζεσταίνατε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.