HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜαριάννα Σταύρακα – Μήτσουρα: Προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης

Μαριάννα Σταύρακα – Μήτσουρα: Προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης
Σύνδεση τοπικού προϊόντος με τουρισμό

Προφανώς ως μια από τους εκπρόσωπους του τοπικού προϊόντος και της μεταποίησης θα στοχεύσουμε στην αποτελεσματική σύνδεση του τοπικού προϊόντος με το τουρισμό, με σκοπό τόσο την αύξηση των πωλήσεων αλλά και τις δυνατότητες εξαγωγών σε όσους το επιθυμούν.

Το τοπικό προϊόν και η τοπική κουζίνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τουρισμό.
Όποιες καλές μεμονωμένες προσπάθειες και αν έχουν γίνει όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε φτάσει εκεί που πρέπει.

Δίκαιη ισοκατανομή στα τουριστικά έσοδα τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και επιμέρους προορισμών.
Οφείλουμε στρατηγικά να δούμε τρόπους μιας πιο δίκαιης ισοκατανομής σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και σε θέματα ανάδειξης και άλλων περιοχών. Για παράδειγμα οφείλουμε να αναδείξουμε και την Ορεινή Λευκάδα μέσα από τη διαμόρφωση των αυτοαποκαλούμενων αυθεντικών εμπειριών, να στοχεύσουμε στο χειμερινό τουρισμό μέσα από την ανάπτυξη συγκεκριμένων αγορών (αθλητικός,συνεδριακός, εκπαιδευτικός κτλ) για να στηρίξουμε επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το χρόνο.

Σε όλα αυτά φυσικά θα στοχεύσουμε

  • σε ποιοτικότερο τουρισμό
  • στην εποχικότητα
  • και κυρίως σε τρόπους αποσυμφόρησης της υψηλής περιόδου που μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ

Αεροπορικές συνδέσεις

Σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς της Λευκάδας θα συναντηθούμε με τη νέα διοίκηση της Fraport ώστε να διερευνήσουμε πως και που μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι για την επίτευξη νέων συνδέσεων και να δώσουμε στοιχεία, πληροφορίες, και τεχνογνωσία (κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα το τόπο του από εμάς τους ίδιους).

Εκπαίδευση

Θα δώσουμε έμφαση σε ποιοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων, την εξυπηρέτηση και κυρίως την προώθηση στο διαδίκτυο που από μόνη της είναι χαοτική και κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας πελαγώνει στο τι να κάνει, πώς να το κάνει.

Βrand

Θα το αξιολογήσουμε και θα το αξιοποιήσουμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Θέλουμε και ευελπιστούμε στη στήριξη όλων, και την επόμενη μέρα θα κάνουμε αυτά που πρέπει, αυτά που δεν έγιναν. Εκεί θα έχουμε και ένα πλάνο χορηγιών που θα επιδιώξουμε εντός και εκτός Λευκάδας.

Συλλογικότητα – συνέργειες

Το πιο σημαντικό από όλα είναι η συλλογική προσπάθεια. Αν χρειαστεί να κινηθούμε μόνοι μας ως φορέας θα το κάνουμε, αλλά αυτό δεν θα είναι καλό για το τόπο. Πιστεύω ότι τα μεγάλα αποτελέσματα έρχονται όταν πάμε όλοι μαζί – και όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του τόπου μας. Καλώ και επιδιώκω την ουσιαστική συνέργεια με όλους τους θεσμικούς και μη θεσμικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτό είναι το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΩΝ
Ένας αποτελεσματικός σχεδιασμός δεν γίνεται στο πόδι, θέλει δουλειά, και πρωτίστως ξεκινάει από το να ακούσει και να καταγράψει τις απόψεις όλων των φορέων.

Μαριάννα Σταύρακα – Μήτσουρα

Προηγουμενο αρθρο
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν
Επομενο αρθρο
Συνάντηση Θανάση Καββαδά με τους προέδρους Λευκαδίτικων Συλλόγων για το θέμα του ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.