HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜεταφέρεται το «νεκροταφείο σκαφών» από το Κάστρο δίπλα στο Καρνάγιο;

Μεταφέρεται το «νεκροταφείο σκαφών» από το Κάστρο δίπλα στο Καρνάγιο;

Πολλές φόρες στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στην άθλια εικόνα που εμφανίζει ο περιβάλλων χώρος του Κάστρου -ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του νησιού. Συμπίπτει μάλιστα να βρίσκεται και στην είσοδο του νησιού. Σιγά -σιγά, χρόνο με το χρόνο και με την αδιαφορία μας, έχει μετατραπεί σε «νεκροταφείο σκαφών». Παλιές βάρκες, άλλες μισοβουλιαγμένες άλλες όχι, ένας γερανός και άλλη παλιατζούρα βρίσκονται παρατημένα εκεί από χρόνια.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι αυτή η κατάσταση έπρεπε να διορθωθεί. Σήμερα λοιπόν άρχισε η αποκαθήλωση της παλιατζούρας.

Ο τόπος όμως που επιλέχτηκε για την μεταφορά της, μάλλον δεν είναι και ο καλύτερος. Ήδη η πρώτη βάρκα μεταφέρθηκε στην ξέρα που υπάρχει δίπλα στο καρνάγιο. Υπάρχει στην περιοχή μια ακόμα παλιά βάρκα. Από ξηράς, όπως κοιτάμε, η περιοχή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από της «Μαργαρίτας».

Χωρίς να γνωρίζουμε το σκεπτικό αυτών που πήραν τις αποφάσεις, έχουμε την ταπεινή γνώμη, πως ξεβολιάζουμε το ένα μέρος και βολιάζουμε το άλλο. Αυτό που γίνεται δεν είναι λύση προβλήματος αλλά μετατόπισή του.

Οι τεχνικοί μας είπαν πως το έργο εκτελείται από την ΤΕΡΝΑ; την εταιρεία που εκτελεί το έργο διάνοιξης του διαύλου.

Ο Δήμος όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος κ. Νικητάκης, δεν γνωρίζει κάτι για το έργο. Από όσα μπορούμε να ξέρουμε η περιοχή πέριξ του Κάστρου είναι στη δικαιοδοσία της Κτηματικής εταιρίας του Δημοσίου και λόγω θάλασσας, πρέπει να έχει λόγο και το Λιμεναρχείο και ίσως το Λιμενικό ταμείο.

Ανανέωση: Όπως τηλεφωνικά μας δήλωσε ο κ. Αντώνης Φωτεινός, από το εξωτερικό που βρίσκεται, το καρνάγιο δεν έχει σχέση με την όλη επιχείρηση.

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου
Επομενο αρθρο
Μα υπάρχει καταγγελία!

2 Σχόλια

  1. μακης μελας
    6 Μαρτίου 2017 at 20:57 — Απάντηση

    «Τετοια η στανη, τετοιο γαλα κανει…» κατα την λαικη παροιμια.. Οι ξερολες, [αυτοι που τα παντα γνωριζαν, και τα παντα γνωριζουν και σημερα, Δρακονταειδης, Νικητακης και σια ] τι εχουν να πουν η να γραψουν?????
    6 μαρτιου 2017

  2. anwnimos
    6 Μαρτίου 2017 at 11:25 — Απάντηση

    Μα στο facebook βλέπουμε τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής και εντεταλμένο σύμβουλο προπαγάνδας να κομπάζει και να φωτογραφίζεται για το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε. Αυτοί είναι που τους ενοχλούσε η εικόνα της mega μαρίνας yaght απέναντι από τη Μαργαρίτα και δεν τους ενοχλεί το νεκροταφείο σκαφών? Η νομιμότητα της ενέργειας αυτής ελέγχεται και για περιβαλλοντικούς λόγους. Πραγματικά πρόκειται για στενόμυαλους. Τα μετέφεραν σε πρώτο πλάνο μπροστά από την πόλη και παινεύονται για το καθαρισμό του Κάστρου. Αισθητικά μωροί. Και το χειρότερο. Προπαγανδίζουν στο facebook, την “πέφτουν” στην αντίθετη άποψη με επιθετικό ύφος και αλληλοπαινεύονται έντεχνα…….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.