HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Μετωπική Δράση»: εκδήλωση-συζήτηση για ορισμένα από τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας

«Μετωπική Δράση»: εκδήλωση-συζήτηση για ορισμένα από τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες και αγρότες, Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες
Η «ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» σας καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει για ορισμένα από τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας.

Η νέα τουριστική σαιζόν που ξεκίνησε, βρίσκει κατοίκους και τουρίστες, επαγγελματίες και εργαζόμενους μπροστά στα ίδια, αλλά πιο οξυμένα προβλήματα . Πρόκειται για τα ζωτικά θέματα, της ύδρευσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων που αφορούν την ποιότητα ζωής ντόπιων και τουριστών και την οικονομία του τόπου μας.

Στη νέα σαιζόν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό (που είναι και η πλειοψηφία των εργαζομένων στη Λευκάδα) θα βρεθούν για μια άλλη χρονιά αντιμέτωποι με τον εργασιακό μεσαίωνα: ανασφάλιστη εργασία, ωράριο κατά βούληση του κάθε εργοδότη, αμοιβή και χρόνος πληρωμής όποτε αποφασίσει ο εργοδότης.
Τέλος, με το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου (54/9-3-15) με ευρεία πλειοψηφία που όριζε ρητά την αντίθεση με την συγκεκριμένη μορφή που θα επιβάρυνε οικονομικά τους Λευκαδίτες, και τους γείτονες Αιτωλοακαρνάνες η Δημοτική αρχή με απάντησή της συναινεί ουσιαστικά στα νεοφιλελεύθερα σχέδια του Υπουργείου, σχέδια που ανοίγουν το δρόμο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εκμετάλλευσης του τόπου μας.

Τα προβλήματα αυτά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την γενικότερη πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων. Γι’ αυτό η «ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» καλεί σε συσπείρωση και αγώνα, το μόνο δρόμο που μπορεί να δώσει λύση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 8.30μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας

Για την έκφραση γνώμης και την κατάθεση απόψεων και προτάσεων πάνω στα θέματα αυτά όσοι-ες θέλουν μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους στο email της κίνησης metopikidrasi@gmail.com

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Προηγουμενο αρθρο
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης!
Επομενο αρθρο
(79) συλλήψεις στη Λευκάδα τον μήνα Μάιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.