HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε αναφορά στη Λευκάδα το μήνυμα Βαρθολομαίου για το περιβάλλον

Με αναφορά στη Λευκάδα το μήνυμα Βαρθολομαίου για το περιβάλλον

Ανοίγοντας τις εργασίες του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το περιβάλλον.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ιόνιο Πέλαγος και την Λευκάδα.

«Για μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του». Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στα Αγγλικά, σε θρησκευτικούς λειτουργούς, ειδικούς επιστήμονες, πολιτικούς, πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους περιβαλλοντολογικών οργανώσεων αλλά και δημοσιογράφους επισήμανε μεταξύ άλλων «Η συντήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ο σεβασμός και η διακονία των συνανθρώπων μας είναι δύο όψεις του ίδιους νομίσματος. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας ζει στην Αττική,περισσότερο από το 50% των απορριμάτων που πέφτουν στην θάλασσα βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον Σαρωνικό. Στόχος μας είναι να προτείνουμε μεταξύ άλλων μια απάντηση στην οικολογική κρίση, βασισμένη στην κοινή δράση».

Μάλιστα ο Παναγιώτατος έκανε ειδική αναφορά στο Ιόνιο πέλαγος και συγκεκριμένα στο της Λευκάδας λέγοντας χαρακτηριστικά στην ομιλία του μεταξύ άλλων «Δεν είναι μόνο ο Σαρωνικός, το Ιόνιο πέλαγος επίσης κινδυνεύει, απειλώντας τους κατοίκους της Λευκάδας και της χώρας με αυξανόμενα μη βιοδιασπόμενα λύματα από τα σκάφη. Πρέπει να προστατεύσουμε τις θάλασσες μας. Δεν θα ήταν κάτι εντυπωσιακό να βλέπαμε την περιοχή του Ιονίου να τιμά τον χαρακτηρισμό που της έχει αποδοθεί ως μια από τις μεγαλύτερες «Natura 2000» περιοχές της χώρας προστατευόμενη από την Ευρωπαική Ένωση;».

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση Θανάση Καββαδά με την νέα διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στη Λευκάδα

1 Σχόλιο

  1. ρουλα
    8 Ιουνίου 2018 at 23:43 — Απάντηση

    Μας πηρανε χαμπαρι κι ετουτοι, αλλα εσεις νιωστε ευτυχισμενοι.
    Για ποια Λευκαδα μλαει οο Βαρθολομαιος,δημαρχε?
    Για εκεινη εκει στον..αρη??

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.