HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜε ποια ιδιότητα παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις ο κ. Κουρουμπλής;

Με ποια ιδιότητα παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις ο κ. Κουρουμπλής;

Με δεδομένο ότι ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είναι υπουργός, υφυπουργός, Γενικός Γραμματέας, ούτε κατέχει κάποια άλλη κυβερνητική θέση, η παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, δεν ήταν αυτή του εκπροσώπου της κυβέρνησης. Ο κ. Κουρουμπλής είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Βρίσκεται μάλιστα σε προεκλογική εκστρατεία. Την προηγούμενη της Εθνικής Επετείου βρισκόταν στη Βόνιτσα και όπως αναφέρει το Δελτίου Τύπου του Γραφείου του, την επόμενη της Εθνικής επετείου αναχώρησε για Κάλυμνο και Λέρο.

(Σημειώνουμε πως οι ευρωεκλογές γίνονται με ενιαίο πανελλαδικό ψηφοδέλτιο.)

Σωστά λοιπόν ο Τελετάρχης στην εκφώνηση ενός εκάστου των παρισταμένων κατά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, τον απεκάλεσε «εκπρόσωπο κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με το τελετουργικό ο εκπρόσωπος κόμματος, ακόμα και τέως υπουργός, έπεται των τοπικών αιρετών, τόσο στην κατάθεση στεφάνων όσο και στη θέση που καταλαμβάνει κατά την δοξολογία στην Μητρόπολη. Όπως ρητά ορίζει το σχετικό ΦΕΚ, καταλαμβάνει την 8η θέση. Σε κάθε περίπτωση ιεραρχικά είναι μετά τον Βουλευτή, Αντιπερειφερειάρχη και Δήμαρχο.

Αρμόδια για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου στις Εθνικές επετείους είναι η Αντιπεριφέρεια.

Ο Αντιπερειφερειάρχης λοιπόν για κομματική και προεκλογική εύνοια καταστρατήγησε το πρωτόκολλο, παραμέρισε το καθορισμένο τελετουργικό, «κάνοντας πλάτες» στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Κουρουμπλή. Αντιμετώπισε αυθαιρέτως τον κ. Κουρουμπλή ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, παραχωρώντας του την πρωτοκαθεδρία και στην κατάθεση στεφάνου και στην θέση του στην Μητρόπολη, κατά την επίσημη Δοξολογία. Και αμέσως μετά, επανέφερε το τελετουργικό στα μέτρα του, αφού όταν κατέθεσε στεφάνι ο ίδιος, προηγήθηκε του βουλευτή, τακτική που ακολουθείται, όταν απουσιάζει εκπρόσωπος της κυβέρνησης!

Από πότε ένας εκπρόσωπος κόμματος μπορεί να «μπαίνει» μπροστά από τους τοπικούς εκλεγμένους άρχοντες; Πόσο λεπτομέρεια τελικά είναι η τήρηση του πρωτοκόλλου;

Το πρωτόκολλο όπως και κάθε νόμος είναι οι προκαθορισμένοι κανόνες που διέπουν τον δημόσιο βίο. Οφείλουν να τηρούνται και να γίνονται σεβαστοί από όλους. Όχι να κόβονται και ράβονται στα μετρά των προσώπων και των παρατάξεων. Η τήρησή τους δεν δείχνει μόνο την ποιότητα της δημοκρατίας αλλά και την ποιότητα των προσώπων που πρωτίστως έχουν υποχρέωση για την χρηστή εφαρμογή τους.

Ας αναλογιστούμε τι θα είχε συμβεί κάποια χρόνια νωρίτερα, αν παραμονές εκλογών κάποιος αντιπερειφερειάρχης «έκανε πλάτες» σε κομματικούς φίλους δημόσια και μάλιστα στις εθνικές επετείους. Πόσες καταγγελίες και πύρινα άρθρα θα είχαν γραφτεί για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές…

Προηγουμενο αρθρο
Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Επομενο αρθρο
Σεβαστή Ρεκατσίνα: Τα ψιλά γράμματα και οι… εκπτώσεις!

1 Σχόλιο

  1. Χωριάτης
    27 Μαρτίου 2019 at 10:23 — Απάντηση

    Άν το έκαναν οι Σαμαρο-Βενιζέλοι, δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο!! Εδώ όμως έχουμε “πλέρια λαϊκή δημοκρατία”, δηλαδή σεβντά για κομματικό ολοκληρωτισμό! Αλλά υπάρχουν αυτοί οι άθλιοι ευρωπαίοι, που έχουνε κάτι περίεργες δημοκρατικές ευαισθησίες και δεν μας αφήνουν να το πάμε ως την άκρη το πράμα. Δεν μας αφήνει και η “ντόπια διαπλοκή” αλλά αυτήνη θα τη κανονίσουμε με μπροστάρη τον αγνό αντιδιαπλεκόμενο αγωνιστή Σωκράτη Κόκαλη και τον γιο του Πέτρο!!!! Ουάουα!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.