HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜια συμβουλή στον κ. Αντιπεριφερειάρχη: Αφήστε τα επικοινωνιακά show

Μια συμβουλή στον κ. Αντιπεριφερειάρχη: Αφήστε τα επικοινωνιακά show

ΜΙΑ OΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΚΤΕΝΑ

Οι Αρχές στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο φυσικά έχουν συνέχεια.

Όμως άλλο αυτό και τελείως διαφορετικό στους 4-5 πρώτους μήνες της θητείας μιας νέας αρχής να υπάρχουν τόσα δελτία τύπου και φωτογραφίες και βίντεο από έργα που ουδόλως συμμετείχαν στην διαδικασία τους (μελέτη – επικαιροποίηση – χρηματοδότηση– δημοπράτηση κλπ) που να παρουσιάζονται σαν επιτεύγματα τους !!!.

Με ένα τρόπο που ομολογουμένως ξενίζει όποιον έχει σχετική ενημέρωση (ίσως ο νέος σύμβουλος εκ Πατρών να μην έχει ακόμη καταλάβει ότι η Λευκάδα είναι πολύ μικρή και όλοι γνωριζόμαστε ) ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς σε συνέντευξη αλλά και σε εκπροσώπους κοινοτήτων και φορέων παρουσίασε όλα τα έργα και τις δράσεις της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής στην ΠΕ Λευκάδας ως “ κατόπιν ενεργειών του “.

Για ενημέρωση λοιπόν ας δούμε τα έργα και ποια είναι η αλήθεια:

1. Χείμαρροι
Αφορά το έργο συντηρήσεις αποκαταστάσεις τεχνικών έργων και καθαρισμοί ποταμών χειμάρρων και ρεμάτων 2017-18 προϋπολογισμού 450.000 ευρώ που εκτελέστηκε όσο αφορά δε τα νέα αντπλημμυρικά αυτά αφορούν την έτοιμη χρηματοδότηση-μελέτη 750.000ευρώ

2. Τρία (3) έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη
α ) Κατασκευή τεχνικών έργων και αποκατάσταση βλαβών
προϋπολογισμό 600.000 ευρώ σύμβαση 20-11-18 εργολάβος Γκουλιούμης
β) Επείγουσες εργασίες αποκαταστάσεις επαρχιακού δικτύου
προϋπολογισμού 200.000 χιλιάδων ευρώ εργολάβος Μακρυπούλιας 22-10-18
γ) Ασφαλτοστρώσεις και έργα συντήρησης
Ανάδοχος Δρόσος υπογραφή σύμβασης 19/2/19 προϋπολογισμός 1.160.000 ευρώ

3. Πεζοδρόμηση ανάπλαση κεντρικού δρόμου Νυδριού

προϋπολογισμός 2,5 εκατομμύρια χρηματοδότηση ΠΔΕ σαεπ 022 , ανάδοχος Μπακαλάρος
κατασκευαστική , υπογραφή σύμβασης έργου 6-6-19 (επίσης πληρώθηκε και η μελέτη που ήταν
απλήρωτη)

4. Μελέτη Πόρο -Ρούδα
Επικοινώνησα με τον μελετητή κ. Αλεβίζο που ήρθε δύο φορές στη Λευκάδα πληρώσαμε
23.266 ευρώ το 2018 που χρωστούσε η ΠΕ Λευκάδος και πήρε εντολή να ολοκληρώσει τη μελέτη
(φυσικά ο κ. Κτενάς αναφέρει ότι ξεκίνησε το 1999 αλλά όχι ότι την παράτησαν και ποιοι ,ούτε ότι εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης κάλεσα τον μελετητή κ Αλεβίζο του δώσαμε τα χρήματα που του χρωστούσαν και πήρε εντολή να την τελειώσει αφού υπάρχουν κάποια προβλήματα μετά από τόσα χρόνια – πχ. έχουν λήξει οι περιβαλλοντικές κλπ)
Για να δούμε πως παρουσιάζεται αυτό στην συνέντευξη : “Επίσης, η μελέτη του δρόμου της Ρούδας που ξεκίνησε από το έτος 1999, κατόπιν εντολής μου θα ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον “

5. Καταφύγιο τουριστικών σκαφών Νυδρίου
Το χρηματοδοτήσαμε από το interreg Ελλάδα – Ιταλία .
Οι τελικές υπογραφές τέθηκαν το καλοκαίρι με την παρουσία τριών περιφερειαρχών
( Γαλιατσάτος – Καχριμάνης – Κατσιφάρας στο ξενοδοχείο “Πυροφάνι” στη Λευκάδα ) .
Προϋπολογισμός 3.300.000 και πήρε το δρόμο της υλοποίησης.

6. Προβλήτα φέρρυ Βασιλικής
Έγινε δημοπρασία και υπάρχει ανάδοχος (Μεσεδάκος) με προϋπολογισμό 460.000 ευρώ από
την δική μας Περιφερειακή αρχή.
7.Παράκαμψη Καλαμιτσίου
Το πρόβλημα στον Δυτικό άξονα και ειδικότερα στο Καλαμίτσι ήταν γνωστό αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια για ένα αναπτυξιακό έργο για το νησί μας , σε πρώτη φάση τοποθετήσαμε στο χωριό φανάρια κυκλοφορίας που βοήθησαν σημαντικά αλλά η οριστική λύση ήταν το έργο Αγ. Νικήτας – Χορτάτα που εκτός από παρεμβάσεις στον οδικό άξονα , κυρίως περιλαμβάνει την παράκαμψη Καλαμιτσίου. Ζητήσαμε λοιπόν και χρηματοδοτήθηκε το έργο το 2018 και ξεκίνησαν οι διαδικασίες που περιλαμβάνουν και απαλλοτριώσεις που είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. .
Στην συνέντευξη του λοιπόν ο κ Αντιπεριφερειάρχης αλλά και σε συνάντηση του με κατοίκους του χωριού ανέφερε ότι το ανέσυρε από την αφάνεια !!! ( Δηλαδή τα 3.500.000 τα ζητήσαμε το 2018 απο ΠΔΕ το κάναμε για να μην κάνουμε το έργο !!!)

Επίσης

Α) Άγιος Μηνάς 1.000.000 ευρώ εκτελείται
Β) Κάστρο Αγίας Μαύρας 550.000 ευρώ εκτελείται

Τώρα για την χρηματοδότηση που αναφέρεται στην συνέντευξη για συμπλήρωση άσε να την
δούμε και βλέπουμε.
Γ) Χρηματοδότηση ανάδειξη αρχαίου θεάτρου 100.000 ευρώ εκτελείται

Δ) Κτίριο Φιλαρμονικής
Είναι γνωστό στους πάντες πότε σε συνάντηση με το ΔΣ της φιλαρμονικής ζητήσαμε τη μελέτη
που ήρθε τάχιστα και μπήκαν τα χρήματα στον κωδικό για την εκτέλεση του έργου στις αρχές
του 2019.

Επίσης αφήσαμε 2.000.000 ευρώ που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε άμεσα στη δική μας
τη θητεία και δεν το κάναμε για να οργανωθεί σωστότερα και τα διανείμαμε ως εξής:

 

150.000 ετήσια αποκατάσταση βλαβών επαρχ. Οδικού δικτύου
126.000 καθαρισμοί -αποκαταστάσεις τεχνικών – ομβρίων , στηθαίων ασφαλείας κλπ
74.000 επείγουσες αποκαταστάσεις καθιζήσεων – κατολισθήσεων κλπ
1.150.000 Ασφαλτοστρώσεις
40.000 ΔΕΗ Αγία Μαύρα (γέφυρα)
10.000 radar (Νικιάνα )
20.000 Συντήρηση – αποκατάσταση περιοχής αθλοπαιδιών Τ.Κ Καρυωτών

Λέτε στην συνέντευξη σας ότι δεν βρήκατε μελέτες . Όμως αν ρωτούσατε τις τεχνικές υπηρεσίας θα σας έλεγαν ότι είναι έτοιμες οι μελέτες για τα Λιμάνια της Βασιλικής , Λυγιάς, Κάλαμου , Καστού και Σπήλια Μεγανησίου με χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ , η μελέτη για τον δρόμο Τσουκαλάδες Αη Νικήτας με χρηματοδότηση 3.500.000 ευρώ , η μελέτες για τον δρόμο Μανάσι – Αγ Πέτρο 550.000 ευρώ και Σύβρο – Αγιο Ηλία 750.000 ευρώ που σύντομα δημοπρατούνται , η μελέτη για το κτίριο της Φιλαρμονικής και εντός ολίγου θα παραδοθεί και η μελέτη Φτερνό -Ρούδα που όπως αναφέρω παραπάνω κάποιοι την είχαν ξεχάσει και εμείς φέραμε πάλι στην επικαιρότητα πληρώσαμε τα χρέη της και δώσαμε εντολή να ολοκληρωθεί (όχι φυσικά εσείς όπως λέτε)

Με λίγα λόγια τόσα έργα και χρήματα που φτάνουν για μία ολόκληρη θητεία !!!

Γιατί δεν εγγράψατε όμως μελέτες έργων στον προϋπολογισμό του 2020 , έργων που εσείς θέλετε να κάνετε.

Αλλά γιατί κύριε Κτενά στον Προϋπολογισμό που συζητήσαμε στις 24 Νοέμβρη στην Κεφαλλονιά τα έργα που εμφανίζονται σ΄αυτόν είναι ΟΛΑ συνεχόμενα της δικής μας Περιφερειακής Αρχής ?

Ας μας πείτε όμως γιατί ακυρώσατε τη δρομολογούμενη και σε συνεννόηση με το νέο δήμαρχο κύριο Καλό “ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ στο χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (ΧΑΔΑ) , τόσο σημαντική προϋπολογισμού 69.566 ευρώ που είχαμε με τον Δημόκριτο .

Επίσης τι έγινε με τη χρηματοδότηση του κτιρίου του Απόλλωνα Καρυάς , όπως και με τη χρηματοδότηση με 60.000 ευρώ για το γήπεδο 5χ5 της Εξάνθειας κλπ

Ευτυχώς βέβαια που δεν εγγράψατε την ΟΧΕ που ο Δήμος Λευκάδας στη θητεία του Κ Δρακονταειδή ξεκίνησε εδώ και κάτι χρόνια και εσείς βέβαια ούτε είχατε ακούσει και ανακοινώσατε ως νέο έργο στην συνέντευξη σας στο Διοικητήριο με την Κα Κράτσα, μηδενίζοντας την αξιοπιστία την δική σας και της κ. Κράτσα

Οι μόνες ενέργειες της νέας αρχής ήταν η εκδίωξη των περιφερειακών συμβούλων από το γραφείο που υπήρχε στη δική μας θητεία όπως και στην προηγούμενη του κυρίου Βερύκιου , η μετακίνηση των περιφερειακών συμβούλων με δικά τους μέσα στα περιφερειακά συμβούλια, η στελέχωση όλων των επιτροπών με κομματικά κριτήρια ακόμα και στο Σ.Ο.Π.Π. (συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας ) όπου η σημασία του είναι τόσο σοβαρή γιατί αντιμετωπίζει καταστάσεις που άπτονται της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και αρκετά ακόμα στο 5μηνο αυτό.

Μια συμβουλή λοιπόν στον κ. Αντιπεριφερειάρχη

Αφήστε τα επικοινωνιακά show και ασχοληθείτε με τις ανάγκες του τόπου και να είστε σίγουροι ότι αν μπορέσετε στην θητεία σας να ολοκληρώσετε όσα έργα και δράσεις έχουν ξεκινήσει είτε έχουν σχεδιαστεί , μελετηθεί και χρηματοδοτηθεί από την Περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ τότε θα έχετε πράξει ένα σημαντικό έργο επ’ ωφελεία της Λευκάδας.

Θεόδωρος Χαλικιάς
τ, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λευκάδας
Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΝΑΣΑ

Προηγουμενο αρθρο
Κοπή βασιλόπιτας της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Λιμεναρχείου για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

2 Σχόλια

  1. Αγγελος
    5 Φεβρουαρίου 2020 at 14:14 — Απάντηση

    Τα χρημματα για το σχολειο της βασιλικης ηταν σε καποιο συρταρι κρυμμενα για ποιο λογο δε ξερω. Αλλα αν δε ηταν καποιοι γονεις να ασχοληθουν με αυτη τη πςριπτωση ποιος ξερει ()
    …Οσο για το αγκυροβολιο (μαρινα) στη βασιλικη ας μας πουν γιατι δεν τελειωνει που επρεπε να παραδωθει απ το 16!!!Ποιοι κατα τυπον κυριοι μπλοκαρουν την αποπερατωσει και για ποιες σκοπιμοτιτες…Ντροπη σας κυριοι ο κοσμος εχει πολλα προβλημματα για να μπερδευετε με τα απλυτα σας!!Ολα τα εργα ειναι πληρωμενα απ τη τσεπη του κοσμακι προς οφελος του και επιτα οφελος σας.Αρκετα με τις δολοπλοκιες λευκαδας κεφαλλονιας κερκυρας.

  2. Oh My God!
    5 Φεβρουαρίου 2020 at 12:49 — Απάντηση

    Όλα καλααα κ’ολαα ωραίααα,
    χθες ησουν μ’άλλονεεε παρέααα
    και που πηγάδιιιι ν’αυτοκτονήσωωω
    μ’αυτά που βλέπωωωω θα παραλοήσωωωω
    Ζητώ συγνώμη απ’τον κ. Νταλάρα αλλά αυτό μου ήρθε μόλις διάβασα το παραλήρημα ενός απογοητευμένου εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου, που έχοντας “επιλεκτική μνήμη” “θυμάται” μόνο τα “ευχάριστα”….
    Για γέλια και για κλάματα και οι δυό τους……
    Μέσα από το πλήθος των ευτράπελων…. Δυο πραγματάκια μόνο θα επισημάνω …….
    1)Ο τέως ας μας πει τι ακριβώς έκανε για το σχολείο της Βασιλικής και το 5ο νηπιαγωγείο από τον σεισμό του 2015 και αν βρέθηκαν οι φάκελοι με τα σχέδια και τις άδειες των σχολείων και άλλα πολλά γραφικά …..,άραγε βρέθηκαν ή έχουν απευθυνθεί στο “ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ,” και την Αγγελική Νικολούλη; (εδώ έχει υποχρέωση να μας απαντήσει ο νυν….)
    2)Ο νυν ας ασχοληθεί με αυτά που ΠΡΕΠΕΙ και έχει υποχρέωση να ασχοληθεί και ας αφήσει τις τυμπανοκρουσίες γιατί “καινούργιο κοσκινάκι μου…..”
    ΚΑΙ επιτέλους ΟΧΙ άλλος καβγάς για το “πάπλωμα”…., νομίζω “σας” χωράει όλους, αρκεί να συνεργαστείτε για το κοινό όφελος και όχι προς ίδιον όφελος…..
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ………………….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.